Εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας Ασιάτη από χρυσαυγίτες

εκδικάζεται-η-υπόθεση-της-δολοφονίας-855832

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν καθώς νωρίς το πρωί της Δευτέρας 6 Μαΐου ξεκίνησε η διαδικασία στο Εφετείο Αθηνών και σε λίγη ώρα αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Αυτή την ώρα υπάρχει αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το κτίριο.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ωστόσο προχώρησαν σε έφεση.

Η εκτίμηση του εισαγγελέα ήταν πως η επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του Λουκμάν δεν ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής, ήταν αναίτια και απρόκλητη με ένα και μόνο κίνητρο: «Τον χτύπησαν γιατί κατάλαβαν ότι πρόκειται για άνδρας ασιατικής καταγωγής, όχι γιατί δεν οδηγούσε καλά το ποδήλατο, όπως υποστηρίζουν [..] Υπήρχε συναυτουργία από την αρχή. Συναποφάσισαν, πήραν ίδια στιλέτα και πέρασαν από το Πετράλωνα».

Η δολοφονία

Τα ξημερώματα της 17ης Γενάρη του 2013 ο Σαχζάτ Λουκμστη άν είχε ξεκινήσει με το ποδήλατό του από το Περιστέρι για τα Πετράλωνα, όπου δούλευε λαϊκή αγορά.

Στην οδό Τριών Ιεραρχών ο Λουκμάν διασταυρώθηκε με δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή. Επρόκειτο για τους χρυσαυγίτες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, οι οποίοι τον δολοφόνησαν καταφέρνοντάς του εφτά μαχαιριές με «πεταλούδες». Ο νεαρός εργάτης δέχτηκε χτυπήματα στην καρδιά, στην σπονδυλική στήλη, στην πλάτη, στο χέρι και αλλού.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook