Εκχύλισμα βανίλιας: Το κόλπο που θα διώξει τις ανεπιθύμητες μυρωδιές του σπιτιού

εκχύλισμα-βανίλιας-το-κόλπο-που-θα-διώ-1706567

Υπάρχουν μέρες που θα έχετε παρατηρήσει ότι το σπίτι σας μυρίζει περισσότερο σαν το μεσημεριανό σας γεύμα με θαλασσινά παρά σαν φιλόξενη κατοικία και μπορείτε να καταλάβετε ότι ένα κουτάκι αποσμητικό χώρου δεν πρόκειται να κάνει τίποτα σε αυτή την περίπτωση.

Τι πρέπει να κάνετε; Το housedigest.com, προτείνει να εξαλείψτε γρήγορα τις ανεπιθύμητες οσμές με ένα DIY αποσμητικό που φτιάχνεται από εκχύλισμα βανίλιας.

Για αυτό το hack, απλά θερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς, προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ ή φλιτζάνι που είναι ασφαλές για το φούρνο και βάλτε το στο φούρνο για περίπου μία ώρα. Το αποτέλεσμα; Ένα σπίτι που μυρίζει σαν φρεσκοψημένα προϊόντα, χωρίς ίχνος από τις προηγούμενες μυρωδιές.

Αν δεν έχετε χρόνο να περιμένετε το φούρνο, ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να προσφέρει μια πιο άμεση εναλλακτική λύση. Για να διορθώσετε αυτές τις οσμές, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό και 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας σε μια κούπα ή ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ζεστάνετε το μείγμα σε υψηλή θερμοκρασία για έως και ένα λεπτό και, όπως και με τη μέθοδο του φούρνου, θα παρατηρήσετε γρήγορα ότι το σπίτι σας μυρίζει γλυκά σαν βανίλια. Αυτό το hack είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλάξετε το φούρνο μικροκυμάτων σας από τις διάφορες μυρωδιές μετά τη θέρμανση του φαγητού σας.

Πού αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα βανίλιας

Αν αγαπάτε το άρωμα της βανίλιας και δεν σας αρέσει η ιδέα της χρήσης χημικών ουσιών εκεί όπου αποθηκεύετε τρόφιμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εκχύλισμα βανίλιας και εκεί ως αποσμητικό. Για αυτό το hack, προσθέστε λίγο εκχύλισμα βανίλιας σε ένα υγρό πανί όταν καθαρίζετε το εσωτερικό του ψυγείου σας για να αφήσετε μια υποψία αρώματος πίσω σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε, επίσης, να αναμείξετε ένα διάλυμα από νερό, λευκό ξύδι και εκχύλισμα βανίλιας και να το εφαρμόσετε στο ψυγείο σας με ένα μπουκάλι ψεκασμού. Αν χρειάζεστε κάτι με λίγο μεγαλύτερη διάρκεια, αφήστε ένα βαμβάκι βρεγμένο με λίγο εκχύλισμα βανίλιας μέσα στο ψυγείο.

Δεν μπορείτε να βγάλετε τα επίμονα υπολείμματα ετικέτας από ένα μπουκάλι ή βάζο που θέλετε να επαναχρησιμοποιήσετε; Κανένα πρόβλημα. Δεδομένου ότι το εκχύλισμα βανίλιας αποτελείται κυρίως από αλκοόλη, μπορεί να θεωρηθεί αποτελεσματικό μέσο για την αφαίρεση ετικετών μπουκαλιών και άλλων ουσιών που έχουν μείνει πίσω από ταινία και κάθε είδους αυτοκόλλητα. Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε εξαρχής απλά οινόπνευμα για τρίψιμο; Σίγουρα μπορείτε, αλλά δεν θα μυρίζει τόσο ωραία όσο αν χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα βανίλιας.

newsbeast.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook