Εκατοντάδες υπογραφές από φοιτητές του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης, που ζητούν επίδομα ενοικίου

εκατοντάδες-υπογραφές-από-φοιτητές-τ-958939

Εκατοντάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί σε μια εβδομάδα, από τους φοιτητές που διεκδικούν να δοθεί επίδομα ενοικίου με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης και των τμημάτων Ψυχολογίας , CSD , Βιολογικού του Πανεπιστημίου Κρήτης:

«Επιμένουμε στο αίτημα μας καθώς  η μείωση των ενοικίων κατά 40% που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν αφορά όλους τους φοιτητές και δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα . Δεν καλύπτει επίσης μια σειρά συναδέλφων που δεν νοικιάζουν το σπίτι στο όνομα τους ή που δεν έχουν συμβόλαιο, αλλά και αυτούς που οι γονείς τους δεν ανήκουν στις «πληττόμενες ομάδες».

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προσπαθεί να περάσει με κλειστές σχολές και σχολεία , εν μέσω πανδημίας νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, ανοίγοντας την πόρτα στα δίδακτρα, χωρίς να έχει λύσει τα ουσιαστικά προβλήματα των φοιτητών, κάνοντας μόνο τα χατίρια των επιχειρηματικών ομίλων φέρνοντας τα πανεπιστήμια στα μέτρα τους.

Αντί να κλείνει μπίζνες εκατομμυρίων με κλινικάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται ακόμα και την πανδημία. Να πάρει έκτακτα μέτρα για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι.

Όλοι οι φοιτητές υπογράφουμε εδώ για να δοθεί επίδομα ενοικίου:  https://docs.google.com/forms/d/1yItYt9m6wPSdzlCjRRNtdpfI_1VU08fXbQ7ddjqrQEY/viewform?ts=5e948f19&edit_requested=true».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook