Χανιά | Εκατοντάδες οι συμμετοχές από 24 χώρες στο 14ο Διεθνές τουρνουά σκάκι που θα διεξαχθεί στην Παλαιόχωρα

χανιά-εκατοντάδες-οι-συμμετοχές-από-24-1224959

Τη δίψα των σκακιστών για αγώνες φαίνεται ότι θέλει να εκτονώσει η Παλαιόχωρα, που για άλλη μια φορά καταπλήσσει με τη δυναμική της!

Την περσινή χρονιά, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν με τις απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σκακιού (ECU), έγραφε πως: «αυτή τη στιγμή διεξάγεται το Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας, το οποίο είναι το ισχυρότερο της Ευρώπης!»

Τη φετινή χρονιά φαίνεται όμως ότι πάει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη! Μπορεί το διάστημα, από την στιγμή που ανακοινώθηκε, έως την έναρξή του να είναι πολύ μικρό και οι απαγορεύσεις για πολλές χώρες ακόμη να ισχύουν, παρ’ όλα αυτά όμως, ήδη οι συμμετοχές, μέσα μόνο σε 20 ημέρες! έχουν φτάσει στις 130, με προοπτική να διπλασιαστούν στους δύο μήνες που απομένουν , αφού καθημερινά πλήθος email κατακλύζουν την οργανωτική επιτροπή, δείχνοντας ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι η μαζικότερη της 14χρονης συνεχούς παρουσίας του!

Όσο για τη δυναμικότητα του τουρνουά, οι μέχρι στιγμής συμμετοχές τα λένε όλα!

Οι τιτλούχοι σκακιστές ξεπέρασαν ήδη τους 40, από τους οποίους οι 20 έχουν τον ανώτερο τίτλο του GM, κάνοντάς το ένα από τα ισχυρότερα τουρνουά που έχουν διεξαχθεί στη χώρα μας! Νούμερο ένα των αγώνων είναι ο GM Martinez Alcantara Jose Eduardo, από το Περού, με ΕΛΟ 2620.

Με μόλις δύο μονάδες λιγότερες, ακολουθεί ο Johan Christiansen, από την Νορβηγία, βλέποντας έτσι ένα μικρό μόνο δείγμα της ποιότητας των παικτών που θα αγωνισθούν! Εκτός από τους 20 GM, η παρουσία τουλάχιστον 15 παικτών με τον τίτλο του Διεθνή μαιτρ, δείχνει και τη δίψα που υπάρχει στη διεκδίκηση των τίτλων.

Ένας στόχος που κάθε χρόνο γίνεται εφικτός για κάποιους παίκτες στην Παλαιόχωρα! Άλλωστε είναι και ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα συμμετοχής αυτών των παικτών! Αν βέβαια το τουρνουά είναι ανταγωνιστικό στους άνδρες, τι να πούμε για τις συμμετοχές στις γυναίκες, όπου έχουν ξεπεράσει ήδη σε δυναμικότητα κάθε προηγούμενη χρονιά!

Πλήθος ισχυρών σκακιστριών έχουν δηλώσει συμμετοχή, με νούμερο ένα των αγώνων την Elina Danielian, από την Αρμενία, χρυσή Ολυμπιονίκη με την Εθνική της ομάδα και με δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Νεανικά Πρωταθλήματα.

Η Danielian είναι επίσης και από τις λίγες γυναίκες που κατέχει τον τίτλο του GM! Από Ελληνικής συμμετοχής ξεχωρίζει το όνομα του πολυπρωταθλητή Ελλάδος Χρήστου Μπανίκα, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής της διοργάνωσης, μιας και συμμετέχει ανελλιπώς από το ξεκίνημά της!

Στις γυναίκες ξεχωρίζει επίσης το μεγάλο αστέρι μας και η τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια σε νεανικά πρωταθλήματα Σταυρούλα Τσολακίδου, που τιμάει για πολλοστή φορά τη διοργάνωση με τη συμμετοχή της!

Την ευκαιρία βέβαια μιας τόσο υψηλής διοργάνωσης εκμεταλλεύονται και πλήθος σκακιστών του Νομού μας, που κάθε χρόνο σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή, πλουτίζοντας τις εμπειρίες τους και ανεβάζοντας το αγωνιστικό τους επίπεδο!

Το τουρνουά της Παλαιόχωρας έχει αποδείξει επανειλημμένως και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις τη δυναμική που έχει βάζοντας σε πολύ ψηλά επίπεδα των πήχη με πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη για όλο το Νομό μας!

Αυτό δείχνει και φέτος, όπου σε μία δύσκολη χρονιά πάνω από 700 άτομα θα βρίσκονται για ένα δεκαήμερο στο όμορφο αυτό μέρος του Λιβυκού Πελάγους! Οι όμορφες παραλίες, ο φιλόξενος κόσμος και η εμπειρία των διοργανωτών αποτελούν εγγύηση για μία άψογη διοργάνωση.

Διοργανωτές των αγώνων, που είναι ενταγμένοι στο επίσημο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE), είναι η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων ΣΑΜΑΡΙΑ, με τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Η διοργάνωση επίσης τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook