Εκατόμβες νεκρών… Πολλοί νέοι θάνατοι και σχεδόν 60.000 κρούσματα από τον κοροναϊό

εκατόμβες-νεκρών-πολλοί-νέοι-θάνατο-987718

Συνεχίζει να “θερίζει’ ο νέος κορωναϊός. Ξεφεύγει ο αριθμός των νεκρών, με πάνω από 240 ανθρώπους να πεθαίνουν το τελευταίο 24ωρο. Κι άλλα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο στην Γιοκοχάμα, ενώ ένα ακόμα καταγράφηκε και στην Καλιφόρνια.

Όλο και περισσότερα πτώματα αφήνει πίσω του ο νέος κορωναϊός, με τον νέο απολογισμό να κάνει λόγο για 1369 νεκρούς.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο πέθαναν πάνω από 240 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα “αγγίζουν” πλέον τις 60.000.

Η επαρχιακή επιτροπή υγείας της Χουμπέι, όπου ξέσπασε ο κορωναϊός, διευκρίνισε ότι άρχισε να συμπεριλαμβάνει στην καταμέτρησή της κρούσματα τα οποία διαγιγνώσκονται με νέες κλινικές μεθόδους από σήμερα Πέμπτη.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας αναμένεται να δημοσιοποιήσει τον δικό της νεότερο, εθνικό απολογισμό αργότερα σήμερα.

Και δεύτερο κρούσμα στην Αμερική απ’ όσους ήρθαν από την Γουχάν

Την ίδια ώρα, ένα δεύτερο πρόσωπο μεταξύ των Αμερικανών που επαναπατρίστηκαν εσπευσμένα από την Γουχάν κι έχουν τεθεί σε απομόνωση σε βάση της αεροπορίας Πεζοναυτών κοντά στο Σαν Ντιέγκο, διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορωναϊό, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ σε 14, όπως γνωστοποίησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Το πρόσωπο αυτό είναι ανάμεσα στα 232 που βρίσκονται σε καραντίνα στη βάση Μίραμαρ μετά την αεροδιακομιδή τους από την Ουχάν, την πόλη της κεντρικής Κίνας όπου εμφανίστηκε ο κορωναϊός τον Δεκέμβριο, πίσω στις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος των CDC.

Ένα προηγούμενο κρούσμα του κορωναϊού καταγράφηκε μερικές ημέρες νωρίτερα στις τάξεις της ομάδας των επαναπατρισθέντων, σύμφωνα με τα CDC.

Στελέχη των Κέντρων σημείωσαν ότι οι δύο ασθενείς φαίνεται πως εκτέθηκαν χωριστά στον ιό στην Κίνα, πριν φθάσουν στις ΗΠΑ. Τα δύο κρούσματα αφίχθησαν με διαφορετικά αεροσκάφη και διαμένουν σε διαφορετικές εγκαταστάσεις.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη μετάδοσης μεταξύ ανθρώπων αυτού του ιού στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις καραντίνας, όμως τα CDC θα κάνουν διεξοδική έρευνα για τις επαφές» του ανθρώπου που έχει μολυνθεί, «στο πλαίσιο της τρέχουσας στρατηγικής αντίδρασης για τον εντοπισμό και των περιορισμό οποιουδήποτε κρούσματος μόλυνσης» του COVID-19, διαβεβαίωσε ο Δρ. Κρίστοφερ Μπρέιντεν, επικεφαλής της διεύθυνσης των CDC που είναι αρμόδια για τις νεοεμφανιζόμενες μεταδοτικές ασθένειες.

Τα μισά κρούσματα είναι στην Καλιφόρνια

Ως σήμερα, επτά κρούσματα του κορωναϊού έχουν εντοπιστεί στην Καλιφόρνια, δηλαδή τα μισά από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, κανένα από τα οποία δεν ήταν μοιραίο.

Σε δύο από τα κρούσματα, ο ιός πιστεύεται ότι μεταδόθηκε από τον έναν ασθενή στον άλλο στις ΗΠΑ: πρόκειται σε αμφότερες τις περιπτώσεις για παντρεμένα ζευγάρια, το ένα μέλος των οποίων είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα και μόλυνε το άλλο εν αγνοία του.

Άλλα 44 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο – φάντασμα!

Τα κρούσματα επίσης αυξήθηκαν και στο κρουαζιερόπλοιο “Diamond Princess”, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα νερά λίγο έξω από τη Γιοκοχάμα, έπειτα από εξετάσεις σε 221 επιβαίνοντες, έχοντας μετατραπεί σε πλοίο – “φάντασμα” αφού κανείς δεν βγαίνει από αυτό, ενώ και μέσα σε αυτό οι επιβαίνοντες κυκλοφορούν όσο γίνεται λιγότερο.

Ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν 44 νέα κρούσματα του κορωναϊού πάνω στο πλοίο.

Αυτό αυξάνει σε 218 τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων επιβατών και μελών του πληρώματος, που έχουν μολυνθεί από τον ιό επί του συνόλου των 3.700 και πλέον επιβαινόντων, χωρίς να λογαριάζεται ένας αξιωματικός καραντίνας που επίσης μολύνθηκε αυτή την εβδομάδα.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook