Εκατομμύρια χρωστούν ΔΕΥΑ της Ανατολικής Κρήτης στον ΟΑΚ για το νερό

εκατομμύρια-χρωστούν-δευα-της-ανατολ-1163762

Σοβαρό οικονομικό πρόβλημα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης καθώς τα “φέσια” από τις ΔΕΥΑ της ανατολικής Κρήτης καλά κρατούν. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις δημοτικών επιχειρήσεων που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν να βάλουν χρήματα στο ταμείο του Οργανισμού από τον περασμένο Ιούλιο!

Οι οφειλές, εν καιρώ πανδημίας, ήταν αναμενόμενο ότι θα αυξηθούν, όμως αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση στους επιτελείς του ΟΑΚ είναι ότι υπάρχουν κι εκείνες οι περιπτώσεις όπου οι οφειλέτες έχουν ξεχάσει ότι χρωστάνε!

Τέτοια είναι η περίπτωση της ΔΕΥΑ Χερσονήσου που χρωστά ποσό ύψους 314.000 ευρώ και δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό της από τον περασμένο Ιούλιο! Και μάλιστα αυτό συμβαίνει την ώρα που οι συνδέσεις για το ποιοτικό νερό του Αποσελέμη αυξάνονται διαρκώς και πλέον σχεδόν όλη η Χερσόνησος υδροδοτείται από εκεί!

Υπάρχει και η περίπτωση της ΔΕΥΑΗ που σύμφωνα με τις πληροφορίες χρωστά περίπου 1,6 εκ ευρώ (!) όμως υπάρχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα η μέριμνα για πληρωμές μεγάλων ή και μικρότερων ποσών ώστε να κατεβαίνει κάπως ο λογαριασμός…

Και βέβαια υπάρχει και η περίπτωση του Αγίου Νικολάου που δε χρωστά ούτε ένα ευρώ στον ΟΑΚ! Έχει καλύψει δηλαδή όλο το χρέος του, και μάλιστα σε καιρό πανδημίας αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όλα τελικά είναι θέμα οικονομικής πολιτικής και σωστής διαχείρισης…

Οι αυξημένες ανείσπρακτες οφειλές προς τον ΟΑΚ έχουν ως αποτέλεσμα ο Οργανισμός να ζορίζεται, όμως φροντίζει να καλύπτει όλα τα έξοδά του έγκαιρα είτε προς τους εργαζόμενους είτε προς τους προμηθευτές τους διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη υδροδότηση της ανατολικής Κρήτης.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook