Έκαψαν αμερικάνικη σημαία στα Χανιά – Ένταση σε ενημέρωση για πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών | Photos

έκαψαν-αμερικάνικη-σημαία-στα-χανιά-934272

Εν μέσω εντάσεων, διαμαρτυρίας και συνθημάτων κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του πολέμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η παρουσίαση του προγράμματος FLEX στα Χανιά.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες, που θέλουν να μείνουν στις ΗΠΑ για ένα χρόνο δωρεάν.

Εκφράζοντας την αντίθεση τους στην προσπάθεια για στενότερους δεσμούς με τις ΗΠΑ, δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων συγκεντρώθηκαν έξω από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, όπου πραγματοποιείτο η ενημέρωση, ενώ στο στόχαστρο ήταν και η Αναστασία Φράγκου, εκπρόσωπος των Αμερικανικών Συμβουλίων στην Ελλάδα, που ενημέρωσε για το πρόγραμμα και το περιεχόμενό του.

Η συγκέντρωση έγινε μαζί με τους γονείς και τα εργατικά συνδικάτα για να ακυρωθεί στην πράξη το πρόγραμμα που προωθεί και στα Χανιά η Αμερικάνικη πρεσβεία με τον Δήμο Χανίων, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και τη Β/θμια και Α/θμια Εκπαίδευση Ν. Χανίων.Στην ανακοίνωση της, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων συμπληρώνει:

«Δεν θα πει όμως η Αναστασία Φράγκου για την ενεργό συμμετοχή της βάσης στις επεμβάσεις στις γειτονικές χώρες που γεννούν πρόσφυγες και μετανάστες, δεν θα τους πει ότι οι πολυεθνικές της πατρίδας της πλουτίζουν ακόμα περισσότερο με την επιβολή της ισχύος δια πυρός και σιδήρου σε όλο τον πλανήτη;Αυτές τις «αξίες» θέλει και αυτή η κυβέρνηση να μεταλαμπαδεύσει σε μαθητές 15 και 16 χρόνων προκειμένου να ξεπλύνει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Γνωρίζουμε καλά τις αξίες ενός συστήματος που έχει μετατρέψει τα σχολεία κυριολεκτικά σε εμπόλεμη ζώνη, που είναι εξπέρ στον εμπαιγμό και στην χυδαία προπαγάνδα. Στα μάτια των παιδιών μας βλέπουμε τα παιδιά όλου του κόσμου: Τα βομβαρδισμένα σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια στην Συρία, στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιρακ, τα πνιγμένα προσφυγόπουλα, τις αλλαγές συνόρων και τις νέες εντάσεις στα Βαλκάνια.Ας ψάξουν άλλου για συνενόχους στο έγκλημα που και ο ελληνικός λαός έχει βιώσει με την δικτατορία του 1967, την Κύπρο, τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Καταδικάζουμε τα προγράμματα αυτά, καθώς και τις συμφωνίες που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.»

Το σχετικό δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χανιών:

«H Λαϊκή συσπείρωση Δήμου Χανίων καταγγέλλει την προγραμματισμένη από τον Δήμο Χανίων (Δευτέρα 7 Οκτώβρη στις 21:00) παρουσίαση του –αποκλειστικά χρηματοδοτούμενου από το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ- προγράμματος FLEX – “Future Leaders EXchange” στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης Χανίων.

Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές Γ γυμνασίου και Α λυκείου που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις ΗΠΑ, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί, ώστε να γίνουν μετέπειτα πρεσβευτές των «αμερικάνικων αξιών» στη χώρα μας.Η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα της ΝΔ, φαίνεται ότι έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην έκθεση του State Department για την Ελλάδα και την προτροπή οι κυβερνήσεις τους να επιχειρήσουν και “μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνουν τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία”.

Σε αυτή τη κατεύθυνση δε θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστήσει και το «τοπικό κράτος», που με συνέχεια και συνέπεια υπηρετεί τόσα χρόνια στον τόπο μας τους αμερικανοΝΑΤΟΙκους φονιάδες.

Ήταν ο Κος Βάμβουκας, ως τότε Δήμαρχος Χανίων, που τον Φεβρουάριο του 2018 επισκέφτηκε ως προσκεκλημένος την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες για να λάβει ιδιαίτερα μαθήματα στην εφαρμογή της προπαγάνδας τους στην περιοχή μας. Είναι επί δημαρχίας του Κου Σημαντηράκη που προγραμματίζεται αυτή η εκδήλωση προπαγάνδας και ξεπλύματος της αμερικάνικης πολεμικής μηχανής.Αλλά η συναίνεσή τους να λάβουν μέρος 14άχρονα και 15άχρονα παιδιά σε οργανωμένη προπαγάνδα της αμερικάνικης πρεσβείας της Ελλάδας, και να αποτελεί ο Δήμος Χανίων τον μόνο δήμο πανελλαδικά που έχει συνδιοργανώσει τέτοια εκδήλωση, αποδεικνύει πέραν της πλήρης ηθικής και πολιτικής κατάπτωσής τους, την πλήρη υποταγή τους στον αμερικανικό παράγοντα.

Οι κίνδυνοι για τη περιοχή μας είναι μεγάλοι. Η Ελλάδα έχει καταταχθεί από τις ΗΠΑ στα “κράτη ανάσχεσης” μαζί με το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Έχει στοχοποιηθεί και προκαλεί ανατριχίλα η προειδοποίηση Πούτιν πως η Ρωσία θα πλήξει Αμερικανικές βάσεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας της. Η περιοχή μας βρίσκεται κυριολεκτικά στο μάτι ενός κυκλώνα που είναι θέμα χρόνου το πότε θα ξεσπάσει.Ο λαός μας όμως είναι περήφανος, έχει βαθιά αντιιμπεριαλιστική παράδοση και θα τραβήξει μπροστά, στο δρόμο του αγώνα, σε σύγκρουση με τους μηχανισμούς της χειραγώγησης της νεολαίας.

Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να δώσουν μαζικά το παρόν την Δευτέρα στις 20:00 στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης, ώστε να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους να ποτίσουν με δηλητήριο τη νέα γενιά.

– Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χανίων

Βουρλάκης Νίκος

Λουτσέτης Μπάμπης»

zarpanews.gr

10 thoughts on “Έκαψαν αμερικάνικη σημαία στα Χανιά – Ένταση σε ενημέρωση για πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών | Photos

  1. Οι πιο πολλοι αριστεροι με δεξιες τσεπες.
    Επαγγελματιες του κκε…Ιδεολογοι που οι τσεπες τους φουσκωνουν δυσαναλογα με τις ιδεες τους…
    Κοροιδευουν τον ιδιο τους τον εαυτο…

    1. Φίλε δεν έχεις καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Αν νομίζεις πως αυτοί καίνε σημαίες για πλάκα γελιέσαι.. Εδώ μιλάμε αμερικανική απόβαση και εγκαθίδρυση μέσω παιδιών γυμνασίου δεκαετίες τώρα κυρίως σε χώρες ανατολικού μπλοκ. Αν μπεις στη σελίδα FLEX στο facebook οι ιστορίεσ που μοιράζονται είναι πιο cringe από τις οικογενειακές ιστορίες, τα διλήμματα, το gntm, την κωλοτούμπα τσίπρα και το βλέμμα του κούλη μαζί

  2. Καλά,τα παιδιά τα ρώτησε κανείς,για να δουν την γνώμη τους?Γιατί το να χρησιμοποιείς παιδιά,για πολιτικές σκοπιμότητες,δεν είναι κ οτι πιο ευγενές……Εγω σαν παιδί,είχα πάει κ στο γυμνάσιο κ στο Λύκειο σε χώρες τις Ευρώπης κ φιλοξένισα μετά κ εγω τα αντίστοιχα….Ποτέ δεν κατάλαβα ν προσπαθούσαν ν μ προοθήσουν κάποια ιδέα….Καλά,ήμουν κ μικρός κ ανίδεος,βέβαια….Αλλά τι νομίζεται δλδ?Οτι οι μαθητές που θα πάνε,θα γίνουν ιμπεριαλιστές,πολέμαρχοι κτλ?Είμαστε σοβαροί τώρα?

  3. Δεν ειναι οτι θα γυρισουν πισω «πολεμαρχοι ιμεριαλιστες» κυριε…. Δεν στηριζεται σε μερικα κουτσουβελα η προπαγανδα των ηπα. Και με το να περιμαζωξουν μερικα παιδακια για εναν χρονο τιποτε το σοβαρο δεν γινεται. Σε εναν χρονο στο εξωτερικο δεν σε φτανει να παρεις μυρουδια ΤΙΠΟΤΑ. Ο ντορος γινεται μονο και μονο για τις εντυπωσεις βρε. 1ον Να τσεκαρουν τωρα σε τι σημειο βρισκονται με τις πολυ συγκεκριμενες κοινωνιες που «φιλοξενουν» τις βασεις τους αν υπαρχει καμια αντιδραση ή ειναι ολα τους ασπονδηλα και 2ον να προωθησουν μια καλη κοινη γνωμη που θα εξυπηρετησει στο μελλον αλλους σκοπους. Τζαμπα τους ερχεται το ολο προγραμμα και ξαναλεω, σε εναν χρονο μεχρι να πανε, να εγκατασταθουνε, να τους φυγει η πρωτη εντυπωση, γυρισανε παλι. Για τα δεδομενα της ψωροκωσταινας βεβαια, τα παιδια και οι οικογενειες τους θα φιγουραρουνε σαν γυφτικα σκεπαρνια, αλλα αυτο ειναι υλικο μονον για εσωτερικη καταναλωση μικρης εμβελειας.

  4. Αλάνια του ΚΚΕ διοργανωστε καλύτερα μια υποτροφία για ένα χρόνο στον παράδεισο της Βόρειας Κορέας!!
    Θα ξεπουλήσετε σίγουρα!

    Σας φτύνουν, δεν βρέχει…

  5. Που ήσαστε όλοι εσείς οι <> όταν οι νέοι επιστήμονες της χώρας μας μεταναστεύουν κατά χιλιάδες σε άλλα κράτη για να βρούν δουλειά ;
    Εκτός από τους τραμπουκισμούς και τις διαδηλώσεις της καταστροφής , του καφέ και της κούπας έχετε να πείτε και να κάνετε κάτι που να έχει νόημα και ουσία ;

  6. Δεν κατακρίνω το πρόγραμμα αλλά πως το χρησιμοποιούν για να προωθήσουν ένα πιο ανθρώπινο προφίλ για την αμερική. Να δείτε εδώ μαρτυρίες των παιδιών:
    https://el-gr.facebook.com/FLEXProgram/

    «After almost two months spent together, I can tell that I’m blessed with these incredible people which now I can call my family!
    Without them, I wouldn’t be able to make my American dream happen.»

    «#ThankYouFLEX for the American Dream.»
    -Slawek from FLEX Poland, placed in #Michigan

    “A year ago I became a member of a big FLEX family, and my life has completely changed. It’s the program that divided my life on before and after, made a great impact on it and changed me as a person.»

    “Thank you to @flexprogram for giving me the opportunity of opening another world. I noticed for myself how much i grew and became another person and I do really like the person I am becoming.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook