Έκανε το λάθος και έχασε κοντά 11.000 ευρώ – Χανιώτης έπεσε θύμα απάτης

έκανε-το-λάθος-και-έχασε-κοντά-11-000-ευρώ-1384154

Δραματικές στιγμές έζησε την Τρίτη ένας Χανιώτης μετά από e-mail που έλαβε, το οποίο δήθεν προερχόταν από την Εθνική Τράπεζα και το οποίο είχε την απροσεξία να θεωρήσει αυθεντικό.

Ο 27χρονος φέρεται να έπεσε στην παγίδα, πάτησε το κουμπί μέσα στο mail και έδωσε τους κωδικούς του e-banking του με αποτέλεσμα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος, πολύ γρήγορα να χάσει το ποσό των 10.400 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Δεν είναι βέβαια ο μόνος πελάτης της τράπεζας που δέχθηκε το ίδιο mail.

Όπως νωρίτερα έγραψε το zarpanews.gr (δείτε ΕΔΩ) τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει πολλές προσπάθειες εξαπάτησης μέσω spam e-mail, με στόχο τους κωδικούς e-banking. Πρόκειται για ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ενημερώνει μάλιστα τον παραλήπτη ότι για τρίτη φορά του έχει σταλεί η σχετική ενημέρωση.

Τα παραπλανητικά mail που έρχονται, πολλές φορές μοιάζουν με αυτό που βλέπετε παρακάτω:

Σε καμία περίπτωση οι παραλήπτες δεν πρέπει να κλικάρουν τα κουμπιά που εμφανίζονται σε αυτά τα μαιλ, ενώ οι τράπεζες δεν ζητούν ποτέ από τους πελάτες τους στοιχεία μέσω mail.

Σε περίπτωση κινδύνου για την ασφάλεια του λογαριασμού, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με την τράπεζά τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook