Έκανε πίσω ο Μπερλουσκόνι – Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία

έκανε-πίσω-ο-μπερλουσκόνι-δεν-θα-είνα-1099520

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας, δήλωσε στο Reuters πηγή του κόμματος Forza Italia.

Η συνάντηση των κεντροδεξιών κομμάτων της Ιταλίας, εν όψει της έναρξης την Δευτέρα της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής στο ιταλικό κοινοβούλιο, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο βουλευτής και στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Βιτόριο Σγκάρμπι, είχε δηλώσει προ ημερών ότι ο «Καβαλιέρε» σκέφτεται να αποσυρθεί από την «κούρσα» για την προεδρία και να υποδείξει, ως υποψήφιο, ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Μέσω της βουλευτού της Forza Italia, Λίτσια Ροντζούλι, ο Μπελρουσκόνι πρόσθεσε ότι «το κόμμα του, μαζί με την υπόλοιπη κεντροδεξιά, θα προτείνει ένα νέο όνομα, ικανό να εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και νυν συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταϊάνι τόνισε, παράλληλα, ότι «ο Μάριο Ντράγκι πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός της χώρας, θέση από την οποία ουδείς θα τον μετακινήσει» και ζήτησε «να μην γίνει κανένας ανασχηματισμός».

Τη Δευτέρα, ως γνωστόν, αρχίζουν οι ψηφοφορίες για την εκλογή του διαδόχου του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα. Παρά την αντίθετη άποψη του Μπερλουσκόνι και του κόμματός του, αυτή την στιγμή, το κύριο «φαβορί» παραμένει ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Ντράγκι.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook