Έκαναν… «σκουπιδο-πάρτυ» στα Χανιά για να ευαισθητοποιήσουν όλους μας | Photos

έκαναν-σκουπιδο-πάρτυ-στα-χανιά-γι-909475

Την ευρηματικότητα και τη φαντασία τους επιστράτευσαν μια χούφτα Χανιώτες με σκοπό και στόχο την καθαριότητα των δημόσιων χώρων και την ευαισθητοποίηση όσων αφορά στα σκουπίδια που μαζεύονται σε παραλίες και ακτές.

Έτσι διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν ένα «party» όπου μάζεψαν… σκουπίδια!

Ο λόγος για το Chania Trash Parties, ένα ιδιαίτερο πάρτυ, ένα project που σκοπό έχει την πραγματοποίηση οργανωμένων καθαρισμών στις παραλίες της πόλης μας, με απώτερο στόχο να παραμείνουν καθαρές με τη συμβολή όλων μας.

«Είμαστε μία «μεγάλη παρέα» Χανιωτών που σκοπός μας είναι μέσω των δράσεων μας να κάνουμε την πόλη μας πιο όμορφη καθαρίζοντας τις τόσο παινεμένες αλλά βρώμικες παραλίες μας», λένε στο zarpanews.gr οι δημιουργοί του project που το προηγούμενο διάστημα «σάρωσαν» παραλίες και μάζεψαν σκουπίδια που ήταν πεταμένα εκεί.Μάλιστα την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, η ομάδα «όργωσε» την περιοχή των Αγίων Αποστόλων με αποστολή αποτελούμενη από 48 άτομα. Το αποτέλεσμα; 57 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια κάθε λογής, να συνυπάρχουν ανάμεσα στους λουόμενους και τους περιπατητές καθαρίστηκαν από τους εθελοντές.

Η συγκεκριμένη ομάδα Chania Trash Parties (FB) προωθεί μεταξύ άλλων τον εθελοντισμό και αποδεικνύει πώς με την ευαισθητοποίηση όλων μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα τέτοιο, ώστε να αφυπνίσει υπηρεσίες να είναι εντατικότερες στην εργασία τους και τους πολίτες να μην επαναπαύονται ότι κάποιος άλλος θα κάνει τη… βρώμικη δουλειά.

Δείτε εικόνες από την δράση της ομάδας:

zarpanews.gr

2 thoughts on “Έκαναν… «σκουπιδο-πάρτυ» στα Χανιά για να ευαισθητοποιήσουν όλους μας | Photos

  1. αχ ρε παιδια καλα κανετε…..αλλα αμα και στο Ελλαδισταν ο Ελληναρας δε παρει το σκουπιδι του να το πεταξει εκει που πρεπει οπως πρεπει δε γινεται.Οπως επιση ο δημος που ειναι σε οοοολο αυτο το σκουπιδομανι!

    1. Και όμως! Αυτά τα παιδιά κάνουν την αρχή. Αν συνεχίσουν να μιλάνε όλοι για αυτό και το δείχνουν στα κανάλια κάθε μέρα θα παρασύρει κι άλλους γιατί ο άνθρωπος δεν μιμείται μόνο το κακο αλλά και το καλό.

Comments are closed.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook