Έκαναν μήνυση σε κλινική γονιμότητας γιατί μετά την εξωσωματική γονιμοποίηση γέννησε αγόρι και όχι κορίτσι

έκαναν-μήνυση-σε-κλινική-γονιμότητας-1419241

Η Χέδερ δεν ήθελε αγόρι, γιατί στο κολέγιο της είχαν επιτεθεί σεξουαλικά

Να και κάτι που αδυνατείς να πιστέψεις… Ένα ζευγάρι γυναικών έκανε μήνυση σε κλινική γονιμότητας στη Νέα Υόρκη, γιατί… απέκτησαν αγοράκι και όχι κοριτσάκι που ήθελαν.

Η Χέδερ και η Ρόμπιν Βίλχελμ-Ρούτενμπεργκ αποφάσισαν ότι ήθελαν ένα παιδί, μόνο που η Χέδερ ήθελε να είναι κοριτσάκι. Απευθύνθηκαν στην κλινική γονιμότητας CNY στο Latham της Νέας Υόρκης, οι γιατροί της οποίας φαίνεται πως τους πιστοποίησαν ότι θα μπορούσε να προσδιοριστεί το φύλλο του μωρού πριν την εξωσωματική.

Όταν όμως στις 15 εβδομάδες πήγαν για υπέρηχο, μετά εκπλήξεως ανακάλυψαν πως το έμβρυο μέσα της ήταν αγοράκι. «Κανένα πρόβλημα» θα έλεγαν άλλοι στη θέση τους. Όχι όμως αυτό το ζευγάρι. Γιατί αποφάσισαν να κάνουν μήνυση στην κλινική.

Παρά το γεγονός ότι (αρχικά) η Ρόμπιν έμεινε έγκυος περίπου στις 8 με 10 εβδομάδες, το ζευγάρι ανακάλυψε ότι το μωρό «δεν μεγάλωνε», οπότε η Χέδερ ξεκίνησε έναν κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης για να το φέρει αυτή στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας ένα από τα ωάρια της Ρόμπιν και έναν δότη σπέρματος, η Χέδερ «έμεινε έγκυος με την πρώτη προσπάθεια».

«Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη» είπε στη New York Post, εξηγώντας πως ήθελε να είναι κοριτσάκι το παιδί, γιατί τα αγόρια της θύμιζαν, αυτά που της είχαν επιτεθεί σεξουαλικά όταν ήταν στο κολέγιο: «Αισθανθήκαμε δεμένοι με αυτό το κοριτσάκι. Θα ήταν μια μικροσκοπική Ρόμπι» είπε η Χέδερ.

Στο ραντεβού ωστόσο των 15 εβδομάδων για τον υπέρηχο, ο γιατρός τους είπε ότι το φύλο του μωρού τους ήταν… αγόρι.

«Τα σαγόνια μας έπεσαν στο πάτωμα. Ήμουν πεπεισμένη ότι είχε γίνει λάθος και αυτό ήταν το έμβρυο κάποιου άλλου ζευγαριού. Κοίταξα την Ρόμπι και είπα, “τι θα γίνει αν δεν είναι δικό σου; Ποιος είναι στο σώμα μου;”. Τότε ένιωσα ότι το σώμα μου ήταν όμηρος. Υπέθεσα ότι ήταν έμβρυο κάποιου άλλου και όχι το δικό μας έμβρυο. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω… Ένιωθα σαν να ζούσε ένας εξωγήινος μέσα μου» είπε η Χέδερ.

Όπως εξήγησε όμως, αποφάσισαν με την Ρόμπι να μην αποβάλλει.

«Όχι μόνο το μωρό στο σώμα μου δεν ήταν δικό μας, αλλά το μωρό ήταν αγόρι. Το έβαλαν εκεί παρά τη θέλησή μου. Δεν θέλαμε να κάνουμε αγόρι λόγω των επιθέσεων που είχα δεχθεί και λόγω της κοινωνικοποίησης των αγοριών. Γι’ αυτό που σημαίνει να είσαι «πραγματικός άντρας» στη σημερινή κοινωνία. Οι άνθρωποι λένε, «α, είναι αγόρι, ασ’ τον να σε χτυπήσει». Ενισχύει όλο αυτό, την αρρενωπότητα».

Τον Δεκέμβριο του 2020 γεννήθηκε ο γιος του ζευγαριού, ωστόσο, η Χέδερ πάλεψε με το «ακραίο άγχος» και σε αρκετές περιπτώσεις με τον «αυτοκτονικό ιδεασμό» αλλά και την «επιλόχεια κατάθλιψη».

Το ζευγάρι μήνυσε τελικά την κλινική CNY για έντεκα κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της παραβίασης της σύμβασης και της ιατρικής αμέλειας

Η Ρόμπιν είπε με τη σειρά της: «Αυτό είναι το μοναδικό παιδί που θα έχουμε με το γενετικό μου υλικό και ήταν μια τρομερή εμπειρία. Όταν το γνωρίσαμε και είχαμε την ευκαιρία να το κρατήσουμε αγκαλιά, αλλάξαμε (στάση) και οι δύο. Αγαπάμε το παιδί μας, αλλά έπρεπε να (το) δουλέψουμε περισσότερο».

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook