Έκαναν κυκλικό τον κόμβο στη Σούδα: Ζητούν δράση εδώ και τώρα | Photos

έκαναν-κυκλικό-τον-κόμβο-στη-σούδα-ζητ-930040

Έναν κύκλο σχημάτισαν στο δρόμο που διασταυρώνονται η λεωφόρος Σούδας και ο δρόμος που οδηγεί στον κόμβο της Εθνικής οδού προς το Βιοτεχνικό Πάρκο, πολίτες που συμμετέχουν στη δράση «Ενεργών Πολιτών για τα τροχαία ατυχήματα» στα Χανιά.

Σε μια συμβολική κίνηση, οι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στον κόμβο της Σούδας και με πλαστικά κολονάκια δημιούργησαν έναν κύκλο και εξέτρεψαν την κυκλοφορία ώστε να περνάνε τα οχήματα εντός του.Οι συγκεντρωμένοι πολίτες της κίνησης, μοίρασαν και ενημερωτικά φυλλάδια της δράσης που καλούσαν τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί για τα τροχαία ατυχήματα.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ και απαιτούμε οι αρμόδιοι να φτιάξουν τους δρόμους των Χανίων και γενικότερα της Κρήτης, οι κυκλικοί κόμβοι σώζουν ζωές αν σχεδιαστούν και κατασκευαστούν σωστά, όπως έχει αποδειχθεί» ανέφερε ο νευροχειρούργος του Νοσοκομείου Χανίων Αντώνης Κρασουδάκης, οποίος έφερε ως παράδειγμα και τον τραυματισμό μιας πεζής που χειρούργησε ο ίδιος, μετά από παράσυρση από αυτοκίνητο στη Χρυσοπηγή (δείτε ΕΔΩ

Ανάμεσα στους πρωτεργάτες και η εκπαιδευτικός Βίκυ Κόλλια, που είπε ότι «η ομάδα ενεργών πολιτών δεν είναι σύλλογος και δεν διεκδικεί κονδύλια, κάνει έναν αγώνα για να αλλάξουν κάποια από τα κακώς κείμενα των δρόμων για να μη θρηνήσουμε θύματα και σε αυτό το σημείο».

«Οι άνθρωποι εδώ μαζεύουν κόσμο από τις αυλές τους κάθε μέρα, πρέπει να γίνει κάτι εδώ γιατί δεν γίνεται να ενώνονται στο σημείο αυτό 6 δρόμοι και οι οδηγοί να μην ξέρουν που να πάνε» ανέφερε εκ μέρους των κατοίκων Σούδας ο Γιάννης Φωκάς. Η όλη δράση έγινε με τη συνδρομή της Τροχαίας, που βρέθηκε στο σημείο για να βοηθήσει με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Έκαναν κυκλικό τον κόμβο στη Σούδα: Ζητούν δράση εδώ και τώρα | Photos

  1. Εύγε, μόνο σε γενετική ανωμαλία θα σχολιάσω πως οφείλεται η αδιαφορία από πάντα όλων των φορέων. Χειρότερα από χωριό με κατσικόδρομο είναι τα χανιά γιατί εκεί συνεννοείσαι ποιοσ θα περάσει.

  2. Μπραβο!!! Επιτελους να μπει ενα σχεδιο σ’ αυτον… χωραφοδρομο που μονο οι ντοπιοι ξερανε που και πως να πανε! μια τεραστια «αλανα» που οι μιζερες και φτηνιαρικες διαγραμμισεις μονο να ξεθωριαζουν μπορουν. Και καπως ετσι γινεται και μια ομορφη πλατειουλα με κανα δεντρακι και πεζοδρομια να μπορουνε και οι κακομοιρηδες οι πεζοι να περασουνε. Μπραβο και παλι μπραβο!!! Δημαρχε ενα απλο κοπι πειστ ειναι δεν θελει πολλη δουλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook