Εισβολή των MAT στην πρυτανεία του ΑΠΘ για να διαλύσουν κατάληψη – Επεισόδια και προσαγωγές φοιτητών | Video & Photos

εισβολή-των-mat-στην-πρυτανεία-του-απθ-γι-1181901

Να διαλύσουν τους φοιτητές, που προχώρησαν το πρωί σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, επιχείρησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν έφοδο στο χώρο και προσήγαγαν άγνωστο προς το παρόν αριθμό ατόμων.

Φοιτητές βρέθηκαν και έξω από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Αυτές έφτασαν στο χώρο μετά από ενημέρωση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, για τη διαμαρτυρία.

Μάλιστα, ο καθηγητής σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλέστηκε τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 23 του νόμο 4777/21 για το πειθαρχικό παράπτωμα της «παρεμπόδισης της εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένης τόσο της εκπαιδευτικής, ερευνητικής ή διοικητικής λειτουργίας του όσο και της λειτουργίας των μονομελών και συλλογικών οργάνων και των υπηρεσιών του, καθώς και της χρήσης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του».

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται ακριβώς κατά της θέσπισης του αυστηρού πειθαρχικού, που προβλέπει ποινές μέχρι και οριστικής διαγραφής φοιτητών, όπως επίσης κατά της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας, που λογοδοτεί στην ΕΛ.ΑΣ., του νέου τρόπο υπολογισμού βάσεων της εισαγωγής, που θα αφήσει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χιλιάδες νέους και νέες.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook