Εισβολή στην Ουκρανία: Όγδοη μέρα θρίλερ – Τρόμος σε Κίεβο και Χάρκοβο λίγο πριν τις νέες διαπραγματεύσεις

εισβολή-στην-ουκρανία-όγδοη-μέρα-θρίλ-1390925

Μια ακόμη εφιαλτική νύχτα στην Ουκρανία, με το Κίεβο και το Χάρκοβο να σφυροκοπούνται, λίγο πριν το νέο γύρο διαλόγου.

Σήμερα το πρωί θα επανεκκινήσουν οι συνομιλίες των δύο πλευρών στο Μπρεστ της Λευκορωσίας, ενώ η Ρωσία συνεχίζει την εισβολή στην Ουκρανία.

Σκοπός, η επίτευξη της διπλωματικής λύσης, αν και η Ρωσία για ακόμη μία νύχτα κλιμάκωσε την επιθετικότητά της, με τον αριθμό των θυμάτων και των καταστροφών να αυξάνεται διαρκώς.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, υποστήριξε ότι στις σημερινές συνομιλίες θα συζητηθεί και η κατάπαυση του πυρός, μένει βέβαια να αποδειχθεί κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι προσχηματικό.

Άνοιγμα Λαβρόφ σε Ζελένσκι

Ενθαρρυντικό, πάντως, ήταν και το «άνοιγμα» του Σεργκέι Λαβρόφ στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε μεν ότι η Μόσχα παραμένει προσηλωμένη στην αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρχει ένας κατάλογος συγκεκριμένων όπλων που δεν θα μπορούν ποτέ να αναπτυχθούν στο ουκρανικό έδαφος, ωστόσο

είπε ότι η Μόσχα αναγνωρίζει τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως ηγέτη της Ουκρανίας και χαιρέτισε ως «θετικό βήμα» το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θέλει να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας.

Νύχτα τρόμου στο Κίεβο, αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί από τους Ρώσους

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι Ρώσοι κλιμάκωσαν την επιθετικότητά τους σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, με το Κίεβο και το Χάρκοβο -μεταξύ άλλων- να σφυροκοπούνται και πάλι αδιάκοπα.

Η πολιορκία του Κιέβου συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αφού σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις, ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 2:00 τη νύχτα τέσσερις νέοι βομβαρδισμοί συντάραξαν το Κίεβο, ενώ λίγη ώρα πριν είχε ηχήσει ξανά ο αεροπορικός συναγερμός.

Δύο εκ των εκρήξεων ακούστηκαν κοντά στον σταθμό του μετρό «Druzhby Narodiv», ενώ οι δύο πρώτες ακούστηκαν από το κέντρο του Κιέβου, με τις ουκρανικές αρχές να κάνουν έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν στο πλησιέστερο καταφύγιο.

«Ο εχθρός προσπαθεί να εισβάλει στην πρωτεύουσα», προειδοποίησε ο δήμαρχος Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω Telegram.

Παράλληλα, ειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές υπήρξαν τόσο στο Κιέβο και την Περιφέρεια Κιέβου, όσο και στις πόλεις Μικολάιφ, Λβιβ, Ζίτομιρ, Ιβάνο-Φρανκίβσκ, Τσερνίχιβ, Poltavahlaszhnyaiport και Ζακ, όπως και στις Περιφέρειες του Τσερνίχιβ, του Βολίν, του Τσερκάσι και του Κιρόβοχραντ.

Δείτε εδώ LIVE εικόνα από το Κίεβο:

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook