Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες στην ενόργανη

εισαγγελική-παρέμβαση-για-τις-καταγγ-1203404

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελούν πλέον τα όσα αναφέρουν στην επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους οι 22 αθλητές και αθλήτριες ενόργανης γυμναστικής.

Οι καταγγελίες των αθλητών που είδαν το φως της δημοσιότητας περί άγριας σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας καθώς και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμα και σε μικρά παιδιά από προπονητές, μπαίνουν στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο», κατόπιν σχετικής εντολής της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας που τώρα ξεκινάει και η οποία θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Απόστολο Ανδρέου, είναι η διερεύνηση τυχών τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως σεξουαλική κακοποίηση και σωματικές βλάβες.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους, οι 22 αθλητές και αθλήτριες καταγγέλλουν πως προπονητές τους πετούσαν αντικείμενα, όπως καρέκλες και παπούτσια την ώρα που εκτελούσαν ασκήσεις και τους ανάγκαζαν ακόμη και να χτυπούν συναθλητές τους.

«Πολλοί από εμάς φτάσαμε στο σημείο να εκτελούμε ασκήσεις ακόμα και με σπασμένα πόδια και χέρια, γεγονός που μας οδήγησε σε μεγαλύτερους τραυματισμούς και πολύ σοβαρά προβλήματα» αναφέρουν, καταγγέλλοντας παράλληλα ακόμη και περαστικά σεξουαλικής παρενόχλησης: «Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγκάτο, ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή με πρόσχημα τη βελτίωση της ευλυγισίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη για να τους δείξουν πώς να κάνουν σωστά την άσκηση. Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις που η παρενόχληση ήταν έξω από τα όρια της προπονητικής διαδικασίας. Πρόσωπα εκμεταλλευόμενα το γεγονός ότι τα ανήλικα παιδιά βρισκόταν μόνα μακριά από τα σπίτια τους (περίοδοι αγώνων και προετοιμασιών) τα παρενοχλούσαν σεξουαλικά και κατόπιν τα συμβούλευαν να το κρατήσουν μυστικό».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook