Εισαγγελέα για τον Μηταράκη ζητάει ο Πολάκης – Καταγγέλλει “φαγοπότι” 120 εκατομμυρίων

Βαριές κατηγορίες εναντίον του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, εξαπέλυσε με ανάρτηση στο facebook ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής Χανίων απευθύνεται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας του να ερευνήσει πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Αιτία, οι προκηρύξεις διαγωνισμών ύψους 120 εκατ. ευρώ για τρεις δομές προσφύγων, με τον Χανιώτη πολιτικό να χαρακτηρίζει “φαγοπότι” τις παραπάνω προκηρύξεις:

« ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:

Κύριε Βασίλη Πλιώτα, μήπως πρέπει να ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ με τα κάτωθι που έρχονται να προστεθούν σε σειρά άλλων αντίστοιχων υποθέσεων διασπάθισης δημοσίου χρήματος από το Υπουργειο Μεταναστευτικής πολιτικής και τον κύριο Μηταράκη;;;;;

Σας βοηθάω κοινοποιώντας τα στοιχεία και αν θέλετε σας τα αποστέλλω η τα φέρνουμε ως κοινοβουλευτική ομάδα:

Α) Ο κυριος Μηταράκης υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή «δομών και διακριτών χώρων» για πρόσφυγες-μετανάστες, στα νησιά Σάμο -Λεσβο-Κω ,συνολικής αξιας 120 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!!!!!!! Δηλαδή 40 εκατομμύρια περίπου η κάθε δομή .Με 40 εκατομμύρια φτιάχνεται και εξοπλίζεται υπερσύγχρονο νοσοκομείο 200-250 κλινών. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;;;;;(φωτό 1-2-3)

Β) Εκεί όμως που ο κυριος Μηταράκης τινάζει τη μπάνκα της υπερτιμολόγησης και της διασπάθισης του δημοσίου χρηματος στον αέρα, είναι που βγάζει διαγωνισμό ύψους 6.200.000 ευρώ(!!!) για «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιων για τις συμβασεις των δομών αυτών»

ΔΗΛΑΔΗ θα δώσει ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ για να τον «ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥΝ» πως θα φτιάξει τις συμβασεις κατασκευής των δομών αυτών(φωτό 4-5)!!!!!

ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΗ ΠΛΙΩΤΑ, επειδή προσωπικά έχω κάνει Δημαρχος και υπουργος ,ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ πως όταν οι μελέτες για τα τεχνικά έργα δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 3-4% της αξιας του έργου ,η «παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για τις συμβασεις» ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 0,1-0,2% της αξιας του αντικειμένου του έργου!!!

Δηλαδή ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ,στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κυριος Μηταράκης δεν έπρεπε να δώσει πάνω από 240.000 ευρώ στη χειρότερη περίπτωση ΚΑΙ ΟΧΙ 6.200.000 ευρώ!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ;;;»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ