Εις βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ η πρώτη δικογραφία βάσει του νέου νόμου για τις διαδηλώσεις

εις-βάρος-του-προέδρου-της-ποεδην-η-πρώ-1171567

Ο Μιχάλης Γιαννάκος γίνεται ο πρώτος πολίτης για τον οποίο σχηματίζεται σχετική δικογραφία, για τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας.

Εκείνη την ημέρα, ο ειδικός διαμεσολαβητής της ΕΛ.ΑΣ. είχε ζητήσει από τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν πάνω στο πεζοδρόμιο αλλά ορισμένοι κατέλαβαν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η αστυνομία παρενέβη, οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν και υπήρξαν τραυματισμοί.

Παρουσιάζοντας το περιστατικό της 30ης Σεπτεμβρίου ο Μ. Γιαννάκος έκανε λόγο για περίπου 100 με 150 άτομα τα οποία έκλεισαν την οδό Αριστοτέλους. «Αν θυμάστε η Αστυνομία έδειξε έναν υπερβάλλοντα ζήλο και άρχισε να μας χτυπάει με αποτέλεσμα και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Θα σας πω μάλιστα πως ασκήθηκε δικογραφία και σε βάρος αστυνομικών και εγώ τότε δήλωσα πως δεν θέλω να τους ασκηθεί δίωξη».

Όπως δήλωσε o Μιχάλης Γιαννακός μιλώντας στον Real FM, είχε κληθεί από την ΕΛΑΣ να καταθέσει σε περίπτωση που είχε εντοπίσει παρατυπίες των αστυνομικών. Η ΠΟΕΔΗΝ τότε δεν θέλησε να δώσει έκταση στο θέμα και τώρα ο Μιχάλης Γιαννάκος κατηγορείται για απείθεια.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε πορείες χωρίς να τις διαπραγματευόμαστε με την Αστυνομία», είπε κλείνοντας ο Μ. Γιαννάκος. Να σημειωθεί πως την ημέρα εκείνη οι γιατροί ζητούσαν μέτρα, προετοιμασία και προσλήψεις εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Πηγή: sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook