Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Το κολαστήριο των φυλακών του Χονγκ Κονγκ, οι απειλές και η λύτρωση

ειρήνη-μελισσαροπούλου-το-κολαστήρι-843534

Για την εφιαλτική εμπειρία που βίωσε μετά τη σύλληψή της τον Νοέμβριο του 2017 στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνη, μίλησε εχθές στην εκπομπή Αυτοψία του Alpha η Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Το εντυπωσιακό μοντέλο αποκάλυψε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες κράτησής της στις φυλακές της ασιατικής χώρας, τη συναναστροφή της με εγκληματικά στοιχεία και τις απειλές που δεχόταν. Μίλησε όμως και για τη στιγμή της λύτρωσης, όταν άκουσε στο δικαστήριο τη φράση «not guilty», που έκανε την ψυχή της να πετάξει στα ουράνια.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή η νεαρή κοπέλα, που έμεινε συνολικά 17 μήνες στη φυλακή, όλα ξεκίνησαν όταν την παγίδευσε στην Αιθιοπία ένας «αδερφικός» όπως τον χαρακτήρισε φίλος της από τη Ρουμανία. Το συγκεκριμένο άτομο, που η ίδια εμπιστευόταν, της έφερε έναν ορειβατικό σάκο για να βάλει τα ρούχα της.

«Μου είπε: Ορίστε η τσάντα είναι εδώ. Εγώ όμως δεν την πήρα την τσάντα να τη σηκώσω. Την έβαλε πάνω στο κρεβάτι και εμένα το μυαλό μου δεν πήγε δηλαδή στο τρομερό γιατί ήταν αδερφικός μου φίλος. Εγώ βέβαια την είχα τσεκάρει, άνοιξα τα φερμουάρ, είδα ότι ήταν καινούργια. Ήταν ορειβατικός σάκος κι εγώ δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά τέτοιο σάκο γιατί δεν είχα κάνει ορειβασία άρα δεν ήξερα το βάρος του».

Ο σάκος αυτός με τα κρυμμένα ναρκωτικά έμελλε να οδηγήσει στη σύλληψή της και τον κατοπινό εφιάλτη της.

Στην Ελλάδα το μοντέλο που αθωώθηκε για την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ

Το σοκ της σύλληψης και οι φυλακές

«Είχα πάθει σοκ. Έκλαιγα. Δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής εκεί πέρα ούτε κάποιος να μου εξηγήσει τι γινότανε και για ποιο λόγο βρίσκονταν τα ναρκωτικά στην τσάντα» είπε στον Alpha Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Όπως εξήγησε, η συναναστροφή της με βαρυποινίτισσες στη φυλακή τη γέμιζε τρόμο: «Είχα δει τα πάντα. Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: «Τι θέλεις; Πες μου τι θέλεις; Θέλεις να σε χτυπήσω; Και με βρίζανε»».

Μετά από πολλούς μήνες, έφτασε όμως η στιγμής της λύτρωσης με την αθώωσή της. Η ίδια περιγράφει ως εξής την στιγμή: «Πάγωσα! Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουνα χάλια! Μόλις ακούστηκε το «not guilty» καταρρέει η μαμά μου, καταρρέει ο μπαμπάς, καταρρέει ο κύριος Κεχαγιόγλου, μέσα στη χαρά ήτανε!»

Η υπερασπιστική γραμμή

Ο συνήγορος, Σάκης Κεχαγιόγλου είπε για την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήθηκε: «Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε όσες περισσότερες αμφιβολίες μπορούμε για την ενοχή της. Περιγράψαμε πώς αντέδρασαν οι τελωνειακοί όταν είδαν την αντίδραση της, είχε βάλει τα κλάματα, συγχυσμένη, και της είπα παίζοντας το ρόλο του διαβόλου, ότι “μπορεί να έβαλες τα κλάματα επειδή σε έπιασαν”, αλλά η πρώτη αμφιβολία δημιουργήθηκε».

«Δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, διευθύνσεις ανθρώπων που να την περιμένουν στο Χονγκ Κονγκ, κάποιον ανταποκριτή, δεν είχε τέτοιο θέμα η Ειρήνη. Είπε ότι πήγε να κάνει μια φωτογράφιση και φαινόταν αληθοφανές».

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου αυτά ήταν στοιχεία που συνέβαλαν στην αθώωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου. «Είναι μια όμορφη κοπέλα και δημιουργήθηκε αμφιβολία κατά ποσό είναι βαποράκι. Ήταν ντυμένη εκθαμβωτικά με κόκκινη φούστα ψηλές δερμάτινες μπότες, όποιος θέλει να κρυφτεί δεν θέλει να τραβήξει προσοχή».

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook