Είναι τα απέναντι ζώδια το τέλειο ζευγάρι για σχέση;

είναι-τα-απέναντι-ζώδια-το-τέλειο-ζευγ-155973

Κατά καιρούς διαβάζουμε στα βιβλία ή περιοδικά αστρολογίας και τα διάφορα site για το πόσο ταιριάζουν τα απέναντι ζώδια, ότι είναι ο ιδανικός συνδυασμός για σχέση και η έλξη που δημιουργείται ανάμεσά τους είναι πολύ δυνατή. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Είναι έτσι ή μήπως τελικά στην αστρολογία ο νόμος των αντιθέτων δεν ισχύει;

Γιατί σπάνε τα νεύρα του Κριού με ένα Ζυγό, ένας Αιγόκερως θέλει να χτυπήσει ένα Καρκίνο, ένας Σκορπιός θέλει να βασανίσει ανελέητα έναν Ταύρο ή ένας Ιχθύς θεωρεί τον Παρθένο ξερό και άχρωμο;

Τελικά ισχύει ο νόμος των αντιθέτων στην αστρολογία; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν μιλάμε για απέναντι ή αντίθετα ζώδια εννοούμε τα εξής:

  • Κριός – Ζυγός
  • Ταύρος – Σκορπιός
  • Δίδυμοι – Τοξότης
  • Καρκίνος – Αιγόκερως
  • Λέων – Υδροχόος
  • Παρθένος – Ιχθύες

Κάθε ζώδιο έχει συγκεκριμένες ιδιότητες και με το απέναντί του λειτουργεί συμπληρωματικά. Πχ, το ένα λειτουργεί με βάση το Εγώ το άλλο με βάση τους Άλλους, το ένα είναι εκλογικευμένο και το άλλο συναισθηματικό κλπ. Εκεί δηλαδή που υπάρχει έλλειψη στο ένα έρχεται το άλλο να γεμίσει το κενό για να μπορέσει να υπάρξει μια εξισορρόπηση και να μην γέρνει η τραμπάλα προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Ανάλογα με τις περιπτώσεις λοιπόν ο συνδυασμός των δύο λειτουργεί άψογα.

Στον επαγγελματικό τομέα όλα αυτά τα ζευγάρια μπορούν να συνεργαστούν άψογα γιατί είναι πιο εύκολο να βρουν ένα κοινό σκοπό, στις ερωτικές σχέσεις, όμως τα πράγματα διαφέρουν γιατί παρεμβαίνει το πολύ προσωπικό στοιχείο. Η έλξη που διαβάζουμε μπορεί να μην υπάρχει καν ή να υπάρχει αμοιβαία αντιπάθεια μεταξύ των απέναντι ζωδίων.

Ένας από τους λόγους είναι το φύλο που ανήκει το κάθε ζώδιο μέσα στη σχέση. Ένας Κριός με μια Κριαρίνα έχουν αρκετές διαφορές, το ίδιο και ένας Καρκίνος με μια Καρκίνα, ή ένας Σκορπιός με μια Σκορπίνα κοκ. Για έναν δυναμικό άντρα Κριό λοιπόν που παίρνει πρωτοβουλίες, που θέλει να είναι αρχηγός και να έχει το πάνω χέρι μια θηλυκή, ήρεμων τόνων Ζυγίνα που αναζητά την αρμονία στη σχέση και αδυνατεί να πάρει γρήγορες αποφάσεις είναι η ιδανική περίπτωση. Το αντίθετο όμως δεν ισχύει, μιας και η Κριαρίνα δεν βρίσκει τον ανταγωνισμό και την κόντρα που θέλει για να «σεβαστεί» έναν άντρα στο πρόσωπο του Ζυγού.

Με την ίδια λογική, μια γυναίκα Καρκίνος είναι η ιδανική περίπτωση για ένα παραδοσιακό, αυταρχικό Αιγόκερω που έχει συνηθίσει να κάνει κουμάντο και να αναλαμβάνει ευθύνες και υποχρεώσεις. Μια Αιγοκερίνα όμως πώς να μη νιώσει «ακάλυπτη» όταν απέναντί της έχει έναν Καρκίνο, ευαίσθητο, κυκλοθυμικό με τάσεις γκρίνιας, αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλει;

Άλλος ένας παράγοντας είναι οι θέσεις των υπόλοιπων πλανητών και οι όψεις που κάνουν μεταξύ τους στα δύο ωροσκόπια. Όσο κι αν έλκονται δύο άνθρωποι, αν στην καθημερινότητά τους δεν τα βρίσκουν, ο ένας, ας πούμε, είναι του σπιτιού και ο άλλος θέλει να βρίσκεται συνεχώς με κόσμο ή ο ένας είναι πιο σφιχτός οικονομικά και ο άλλος σπάταλος, η έλξη παύει να υπάρχει και η προσωπική σχέση οδηγείται αργά ή γρήγορα στο τέλος.

Κατόπιν όλων αυτών λοιπόν καλό θα ήταν να μη θεωρούμε «ευαγγέλιο» ό, τι διαβάζουμε, ακούμε ή πέφτει στα χέρια μας. Δεν ισχύει de facto ότι το ιδανικό ταίρι για τον Κριό είναι ο Ζυγός, για τον Ταύρο ο Σκορπιός κλπ γιατί απλούστατα δεν υπάρχει ιδανικός συνδυασμός ζωδίων αλλά ωροσκοπίων.

Πηγή: astrology.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook