Είναι οριστικό: Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους – Τι ισχύει για εστίαση, απαγόρευση κυκλοφορίας, γάμους και βαπτίσεις

είναι-οριστικό-τέλος-οι-μάσκες-σε-εξωτ-1232763

Νέα χαλάρωση μέτρων αποφασίστηκε σήμερα από τους λοιμωξιολόγους, με την επιτροπή να ανάβει το «πράσινο φως» για να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, κάτι που έγινε και επίσημο με την πρόσφατη ενημέρωση για τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων και ανακοινώθηκε από την κα Παπαευαγγέλου.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της επιτροπής, στην οποία πρωτίστως συζητήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ετέθη και εγκρίθηκε και μια σειρά νέων μέτρων χαλάρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί εξέτασαν το ενδεχόμενο πλήρους άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής σε self test για τους εμβολιασμούς, με την απόφαση να ισχύει από Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, έγινε δεκτό το όριο των ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση να αυξηθεί στα 10 άτομα και θα επιτρέπονται 120 άτομα ανά 1.000m2 επιφάνειας παραλίας.

Ωστόσο, η επιτροπή αποφάσισε να μην επιτρέψει την αύξηση των καλεσμένων στις δεξιώσεις στα 400, από τα 300 που ισχύουν σήμερα.

Το θέμα των μασκών στους εξωτερικούς χώρους εικάζεται ότι ετέθη ως ζήτημα εκτάκτως και λόγω του καύσωνα που έχει ήδη αρχίσει να σαρώνει τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε:

«Μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, προχωράμε στην περαιτέρω άρση των μέτρων. Πιο συγκεκριμένα:

-Διατήρηση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς μάσκα στους εξωτερικους χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Αυτό το μέτρο θα ξεκινήσει να ισχύει από αύριο το πρωί στις 5.

Από Δευτέρα θα ισχύουν:

-Η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
-Άρση της υποχρέωσης self test για τους εργαζόμενους και τους αθλούμενους στα γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους
-Στην εστίαση, από έξι πηγαίνουμε στα 10 άτομα ανά τραπέζι
-Στις δεξιώσεις το ανώτερο όριο ορίζεται στα 300 άτομα
-Στις οργανωμένες παραλίες έως 120 άτομα ανά 1000 τμ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook