Είναι λαγοκέφαλος, είναι αληθινός και είναι… στο Μαράθι! Ο τοξικός εισβολέας εμφανίστηκε στην δημοφιλή παραλία των Χανίων – Photo

είναι-λαγοκέφαλος-είναι-αληθινός-και-2357657

Ένας ευμεγέθης λαγοκέφαλος ποζάρει ως λάφυρο στο χέρι πολίτη στην παραλία ενώ άλλοι απαθανατίζουν το στιγμιότυπο.

Μια από τις πολλές ινσταγκραμικές σκηνές του φετινού καλοκαιριού,  έλαβε χώρα προχθές στο Μαράθι με τον τοξικό εισβολέα να κερδίζει την ανάλογη δημοσιότητα ανάμεσα στους λουόμενους, χωρίς ιδιαίτερο πανικό. Δεν ψαρεύτηκε, απλά ανασύρθηκε από τη θάλασσα από επαγγελματίες της παραλίας, δεν κινδύνεψε κανείς, δεν δημιουργήθηκε αναστάτωση.

Όσο ο λαγοκέφαλος εξαπλώνεται στις ελληνικές θάλασσες και μετατρέπεται στον “κακό” σταρ του ελληνικού καλοκαιριού, τόσο η Πολιτεία παρακολουθεί, καθώς οι χρόνοι εκπόνησης και υλοποίησης του σχεδίου για επιδότηση που ανακοινώθηκε είναι αρκετά μεγαλύτεροι από τους χρόνους αναπαραγωγής του τοξικύ εισβολέα.

Είναι χαρακτηριστικό πως για την ώρα δεν υπάρχει καν σχέδιο για την διαχείρισή τους καθώς κανονικά θα πρέπει να αποτεφρώνονται. Μέχρι στιγμής, απορρίπτοναι πισω στη θάλασσα πάντως ώστε να αποσυντίθενται με φυσικό τρόπο καθώς καμία υπηρεσία δεν μπορεί να τους απομακρύνει.

Λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα, “γερμανοί” είναι ξενιστές από τον Ινδικό Ωκεανό που περνούν πλέον  ανεξέλεγκτα χάρη στη διαπλάτυνση της Διώρυγας του Σουεζ και προσαρμοζονται με ευκολία στα νερά της Μεσογείου που έχουν γίνει επικίνδυνα φιλόξενα, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της θερμοκρασίας.

zarpanews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook