Είναι κακό να κοιμάμαι με βρεγμένα μαλλιά;

είναι-κακό-να-κοιμάμαι-με-βρεγμένα-μαλ-842721

“Πρέπει πάντα να φοράς αντηλιακό”. “πρέπει πάντα να έχεις μαζί σου ζακέτα”, “αν είναι να μην πεις κάτι καλό, καλύτερα να μην πεις τίποτα”. Ναι, η μαμά πάντα ξέρει καλύτερα! Τι γίνεται, όμως, με το “μην κοιμάσαι ποτέ με βρεγμενα μαλλιά;” Ισχύει;

Συγνώμη καλή μου μαμά αλλά δεν πρόκειται να αρωστήσω αν κοιμηθώ με βρεγμένα μαλλιά. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ειδικοί οι οποίοι λένε πως το κλασικό κρυολόγημα προκαλείται από έναν ιό που δεν έχει καμιά σχέση με τα υγρά σου μαλλιά. Αυτό, από την άλλη, δεν σημαίνει πως πρέπει να το κάνεις και συνήθεια.

Και αυτό επειδή τα μαλλιά σου είναι πιο πιθανό να καταστραφούν ότι κοιμάσαι χωρίς προηγουμένως να τα έχεις στεγνώσει. Τα βρεγμένα μαλλιά έχουν την τάση να σπάνε και να δημιουργούν κόμπους. Και παρόλο που κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί με μια φορά, το να το κάνεις συνήθεια και νακ κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά κάθε βράδυ για εβδομάδες, σίγουρα θα σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά είναι ότι αυτά μπορεί να δημιουργήσουν βακτήρια και μούχλα στο κεφάλι και στο μαξιλάρι σου. Από την άλλη μεριά οι δερματολόγοι λένε πως κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά.

Συμπερασματικά, το να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά μιας στο τόσο εφόσον δεν ενοχλεί εσένα την ίδια δεν θα σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά, για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο του σπασίματος των μαλλιών σου καλό είναι να στεγνώνεις τα μαλλιά σου πριν πέσεις για ύπνο!

keepup.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook