Είναι επίσημο: “Έπεσαν” οι υπογραφές, στον Δήμο Χανίων το οικόπεδο της ΑΒΕΑ

Στην υπογραφή του συμφωνητικού για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου της ΑΒΕΑ, προχώρησαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας “Κρητικά Ακίνητα ΑΕ”, Γιώργος Ανδρουλάκης, παρουσία του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχη Δαμιανάκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων έκανε λόγο για μια στιγμή ιδιαίτερης χαράς για τα Χανιά, στιγμή που
αποδεικνύει τη δύναμη των πολιτών και του Δημοτικού Συμβουλίου, που όπως σημείωσε, έδειξε πως όταν θέλει, οραματίζεται, διεκδικεί και πετυχαίνει τους στόχους του, ακόμη κι αν χρειαστεί να ανατρέψει τετελεσμένες αποφάσεις.

Χαρακτηριστικά, σε δήλωσή του ο κ. Σημανδηράκης αναφέρει: «Σήμερα καταφέραμε να
αποδώσουμε έναν δημόσιο χώρο σε μία επιβαρυμένη περιοχή. Και τα καταφέραμε όλοι μαζί, για τα Χανιά. Αποτρέπουμε την περαιτέρω επιβάρυνση στη Νέα Χώρα και δίνουμε έναν νέο χώρο πρασίνου, καθώς και νέες θέσεις στάθμευσης για την περιοχή. Εκ μέρους όλων των Χανιωτών, ευχαριστώ τη διοίκηση των “Κρητικών Ακινήτων” και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, προσωπικά τους κ.κ. Ανδρουλάκη και Μαρακάκη αντίστοιχα, για την κοινή αγωνία που μοιραζόμαστε για το καλό του τόπου και που, εντέλει, μας οδήγησε σήμερα στη σχετική συμφωνία».«Με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα και διαφάνεια, αφουγκραζόμαστε τις τωρινές και μελλοντικές ανάγκες του τόπου και τις διεκδικούμε. Ο κόσμος θα απολαμβάνει μελλοντικά το ακίνητο αυτό, ως έναν ελεύθερο δημόσιο χώρο· αυτό -και μόνο- έχει σημασία τελικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης.

Από τη μεριά του, ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας “Κρητικά Ακίνητα ΑΕ”, Γιώργος
Ανδρουλάκης ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η συμφωνία μεταξύ Δήμου- Κρητικών Ακινήτων, υπόθεση που απασχόλησε επί μακρόν την τοπική κοινωνία και έθεσε σε δοκιμασία τις σχέσεις των δύο μερών:

«Μετά από πολύχρονες και επίπονες προσπάθειες για την υπεράσπιση του νόμιμου δικαιώματος της ιδιοκτησίας μας, με τις ευθύνες για την ταλαιπωρία αυτή να αναλογούν σε πολλούς, φτάσαμε σε τελική συμφωνία με την επιμονή του Δημάρχου, αλλά και
τη συμβολή του Προέδρου του Δ.Σ. Χανίων.Με την ισχυρή βούληση και των δύο πλευρών για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης και την
αποφυγή περαιτέρω διενέξεων και μακρόχρονων δικαστικών αγώνων, αλλά και με αμοιβαίες
υποχωρήσεις μέχρι του επιτρεπτού, καταφέραμε από κοινού ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η Τράπεζα Χανίων, ως μονάδα της κοινωνικής οικονομίας, σεβόμενη πάντα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έπραξε πιστεύουμε με ευθύνη το καθήκον της, τόσο απέναντι στη Χανιώτικη κοινωνία, όσο και απέναντι στους χιλιάδες συνεταίρους της, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ενίσχυση της ενότητας και συνεργασίας που αρμόζει στους δύο Φορείς, για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ως ημέρα χαράς και δικαίωσης όσων πίστεψαν εξ’ αρχής, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο πρέπει να περιέλθει οριστικά στον Δήμο, χαρακτήρισε τη σημερινή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτύχης Δαμιανάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «η απόφασή μας αυτή δικαιώνει και τους συνδημότες μας, κυρίως τους κάτοικους της Νέας Χώρας, που έδωσαν και αυτοί τη δική τους μάχη, για την αίσια έκβαση του σημαντικού αυτού θέματος. Για ένα τόσο σημαντικό για το Δήμο, και κατ’ επέκταση για τους συνδημότες μας, ζήτημα, που επί 27 ολόκληρα χρόνια ήταν σε εκκρεμότητα, δρομολογήσαμε όλοι μαζί, Δημοτική Αρχή και Δ.Σ., την οριστική λύση του με ξεκάθαρους κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας».

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και μετά αυξήσεις στα νερά στα σκουπίδια στα τέλη και θα ζητάνε ΕΝΦΙΑ για να ξεχρεωσουν. Πληρώνουν τα κορόιδα γιατι δεν φτάνει η παραλία να πηγαίνουν βόλτα θέλουν και αλάνα οι κάτοικοι (σύμμαχοι εκ του εξωτερικού οι περισσότεροι)

 2. Μην κράζετε τον δήμαρχο, κάνει ότι μπορεί. Δείτε τι έργα γίονται και τι έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν υπάρχει εναλλακτική, έπρεπε να γίνει κάπου ένας οργανωμενός χώρος στάθμευσης.

  • Οοοοχι… Εδώ έχουμε το φαινόμενο όπου κάνουν έργα και γκρινιάζουν. Δεν κάνουν έργα παλι γκρινιάζουν. Και κυρίως είναι κάτι 60αρηδες που σου λέει δε θέλουμε μεγάλες αλλαγές τώρα.. Τι με νοιαζει εμενα αμα αυτό το ακίνητο μείνει στο Δήμο και αξιοποιηθει τα επόμενα χρόνια. Τι με νοιάζει εμένα να γίνουν ποδηλατοδρομοι.. Εγώ τη βολή μου θελω.. Αλλά κράζω κι όλας!!!
   Όσο για το επιχείρημα των χρημάτων, καλο ειναι αμα δεν ξέρουν ορισμενοι από οικονομικά και πως γίνεται η διαχείριση των χρηματων να μην πεταμε μπαρουφες. Αλλα και να ηξεραν, το να παιρνεις αυτό το ακίνητο στην αντικειμενικη του αξία είναι πολυ μεγάλη επένδυση.
   Σταματηστε τη μιζέρια!!! Η πολη χρειάζεται ανάπτυξη και εξέλιξη προς όφελος των πολιτων.

   • Οι ενστάσεις επικεντρώνονται κυρίως στο κόστος!
    Μην παραβλέπουμε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι πολύ άσχημη.
    Και εν μέσω πανδημίας! Αν η τράπεζα ήθελε να δείξει ενδιαφέρον για έναν κοινωνικό χώρο,όπως αυτόν της ΑΒΕΑ, έπρεπε μόνη της να μειώσει το κόστος!
    Το κοινωνικό ενδιαφέρον των δημοτών δεν πρέπει να αξιολογείται ανάλογα με την ηλικία!
    Και εγώ συμπαθώ του δήμαρχο….. αλλά;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ