Είναι επίσημο: Παράταση για την χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ

είναι-επίσημο-παράταση-για-την-χρήση-μ-1080586

Νέα απόφαση για την χρήση μάσκας σε σούπερ μάρκετ για πελάτες και εργαζόμενους έλαβε χτες το βράδυ η κυβέρνηση και αναρτήθηκε σε ΦΕΚ. Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό έχει εισηγηθεί η επιστημονική επιτροπή.

Η ισχύς του μέτρου είναι έως τις 4 Αυγούστου ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα δοθεί και νέα παράταση.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Γώγος

Στο μεταξύ, την άποψη πως η χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη, εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο Open, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα με τον κορονοϊό.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια χαλάρωση. Δεν εισακούονται τα μηνύματά μας, γιατί πραγματικά αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα, το ξέρετε, το λέμε κάθε μέρα. Έχει ελεγχθεί η κατάσταση, σε σχέση με τις διάφορες εστίες που υπάρχουν στη χώρα μας, αρκετά ικανοποιητικά θα έλεγα. Από την άλλη έχουμε και σχετικά καλά δεδομένα από την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, δηλαδή βλέπουμε ότι τα κρούσματα που ανιχνεύονται στα αεροδρόμια δεν είναι άσχημα, είναι αυτά που περιμέναμε. Ελέγχθηκε και η κατάσταση στα Βαλκάνια. Έχουμε όμως τα προβλήματα της συμμόρφωσης του πληθυσμού στην Ελλάδα», ανέφερε ο καθηγητής.

Και συμπλήρωσε: «Τα μέτρα δεν τηρούνται το θέμα της απόστασης το έχουμε αφήσει πολύ πίσω, υπάρχουν συσσωρεύσεις κόσμου και συγχρωτισμοί παντού, η χρήση μάσκας παντού επίσης δεν τηρείται, ενώ είναι από τα βασικά μέτρα σε αυτή τη φάση, με αποτέλεσμα να ξαναφέρει σιγά σιγά την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων».

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook