Είναι επίσημο… Ιδρύεται τμήμα ΕΚΑΜ και στην Κρήτη | Photo

είναι-επίσημο-ιδρύεται-τμήμα-εκαμ-κα-1007261

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη χαρακτηρίζεται από κύκλους της Αστυνομίας, η ίδρυση Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης (Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.Κ.), σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 28 Φεβρουαρίου 2020.

Το νέο τμήμα θα έχει έδρα το Ηράκλειο και θα ασκεί τις αρμοδιότητές του στην περιοχή δικαιοδοσίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Θα στελεχώνεται από προσωπικό που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την εκπαίδευση του, όπως αναφέρεται στο προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμ. 23/2020, ενώ θα υπάγεται διοικητικά  στην ΕΚΑΜ Αττική.

Τι είναι η ΕΚΑΜ

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) είναι επίλεκτο τμήμα των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο έχει συγκροτηθεί για τη διεξαγωγή εξαιρετικά δύσκολων και απαιτητικών επιχειρήσεων και για την αντιμετώπιση καταστάσεων υψηλού κινδύνου (τρομοκρατικές ενέργειες, συλλήψεις βαριά οπλισμένων κακοποιών, αεροπειρατείες, απαγωγές ομήρων, κ.τ.λ). Η Ε.Κ.Α.Μ. επεμβαίνει ύστερα από προσωπική έγκριση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά στο επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα που συμπεριλήφθηκε και στο ΦΕΚ, αναφέρεται:

2 thoughts on “Είναι επίσημο… Ιδρύεται τμήμα ΕΚΑΜ και στην Κρήτη | Photo

  1. Μόνο αυτό μας έλειπε στην Κρήτη, όλα τα άλλα θέματα τα έχουμε λύσει και φέρνουμε και ΕΚΑΜ. Άντε να βολευτούν μερικοί κλακαδόροι πάλι. Ελλαδαρα, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook