Είναι ασφαλείς οι φάκελοι και τα δέματα που έρχονται στο σπίτι μας; Τι πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς

είναι-ασφαλείς-οι-φάκελοι-και-τα-δέματ-1023688

Η προσωπική μας προστασία από τον κορονοϊό περιλαμβάνει σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αντισηπτικά αλλά και καλή απολύμανση των περισσότερων αντικειμένων που αγγίζουμε καθημερινά.

Πλέον, καθαρίζουμε τα πάντα που αγοράζουμε, τις συσκευασίες των τροφίμων από το σούπερ μάρκετ, αλλά και τα κλειδιά, τις κάρτες και το κινητό μας.

Τι γίνεται όμως με τα γράμματα και τα δέματα που λαμβάνουμε στο σπίτι; Φάκελοι με λογαριασμούς αλλά και πακέτα φτάνουν κανονικά στο σπίτι μας. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση με την αλληλογραφία μας; Την πιάνουμε ή όχι;

Υπάρχουν τρόποι να προστατευτείς και να μείνεις ασφαλής όταν πάρεις στα χέρια σου χάρτινα κουτιά και φακέλους, σύμφωνα με την Daily Mirror.

Σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες, ο κορονοϊός μπορεί να επιζήσει μέχρι και 24 ώρες σε επιφάνειες όπως στο χαρτί και το χαρτόνι.

Ο δρ. Perpetua Emeagi, λέκτορας στην Βιολογία και τις επιστήμες της στο Liverpool Hope University προτείνει να πετάξεις ή να ανακυκλώσεις το γράμμα ή το πακέτο αφότου το ανοίξεις και πάρεις το περιεχόμενο.

Βγάλε το μια φωτογραφία, σε περίπτωση που περιέχει σημαντικές πληροφορίες, πριν το βάλεις στον κάδο. Στη συνέχεια, αφού έχεις αγγίξει τον φάκελο, πλύνε τα χέρια σου για 20 δευτερόλεπτα, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΠΟΥ.

Δεν γνωρίζεις ποιος ή πόσοι έπιασαν το φάκελο πριν από εσένα και δεν πρέπει να υποτιμάς τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook