Εικόνες σοκ με νεκρά και άρρωστα πουλιά σε πτηνοτροφική μονάδα της Βρετανίας | Photo + Video

Οι αρμόδιες αρχές της Βρετανίας αφαίρεσαν την άδεια λειτουργίας , η οποία τροφοδοτεί μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη χώρα, μετά την αποκάλυψη ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων για νεκρά πουλιά που σάπιζαν, άλλα ζωντανά που αιμορραγούσαν και άθλιες συνθήκες μέσα στην επιχείρηση.

Οι αρμόδιοι της RSPCA εξέφρασαν «σοκ» και «αποτροπιασμό» από την κατάσταση στο πτηνοτροφείο Hoads Farm στο Σάσεξ.

Η Tesco, μία από τις εταιρείες που προμηθεύεται αυγά από την εν λόγω μονάδα, εξέφρασε τη «βαθιά ενόχλησή» της από τις εικόνες μέσα από το πτηνοτροφείο, ανακοινώνοντας πως δεν θα πουλά πια τα αυγά της μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Η Sainsbury’s ανακοίνωσε επίσης πως σταματά τις νέες παραγγελίες.

Τουλάχιστον 150 ακτιβιστές από την οργάνωση Direct Action Everywhere (DxE) με έδρα το Μπράιτον, όπως αναφέρει η Daily Mail, εισέβαλαν στην πτηνοτροφική μονάδα το πρωί της Δευτέρας, μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο με τις συνθήκες που επικρατούν, απαιτώντας από τις αρχές να αναλάβουν δράση.

Οι ακτιβιστές μπήκαν μέσα στους χώρους όπου φυλάσσονταν οι κότες κι αργότερα μετέφεραν τουλάχιστον πενήντα από τα πουλιά έξω από τη μονάδα.

Το οπτικό υλικό που αποδείκνυε τις φρικτές συνθήκες και την κακοποίηση των πουλιών μέσα στη μονάδα είχαν καταγράψει ακτιβιστές της οργάνωσης στη διάρκεια έξι μηνών, κατά τους οποίους επισκέφθηκαν πολλές φορές τον χώρο.

Στο βίντεο της οργάνωσης καταγράφονται νεκρές κότες σε αποσύνθεση, βρομιά και κότες που αιμορραγούν.

«Ένα βράδυ βρήκαμε μία κότα κουλουριασμένη στη γωνία, να τρέμει. Ήταν καλυμμένη με αίμα, προφανώς πονούσε και δεν είχε λάβει καμία ιατρική βοήθεια» ανέφερε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Όπως εξηγεί η DxE, κάθε φορά που επισκέπτονταν το πτηνοτροφείο έβρισκαν σωρούς νεκρών πουλιών ανάμεσα σε ζωντανά και κότες που αιμαρραγούσαν και είχαν εμφανείς μολύνσεις.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μισή ώρα μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας αλλά, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, δεν παρενέβησαν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣυντάξεις: Ποιοι δεν θα δουν αυξήσεις μετά τον νέο επανυπολογισμό
Επόμενο άρθροΈνα νέο βανάκι για τις ανάγκες της 7η Υ.ΠΕ Κρήτης | Photo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ