Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης στους Αγίους Αποστόλους – Εν αναμονή της χρηματοδότησης για την ανάπλαση της περιοχής | Photos

εικόνες-πλήρους-εγκατάλειψης-στους-α-1366894

Εικόνες εγκατάλειψης αντικρύζει όποιος επισκέπτεται την περιοχή των Αγίων Αποστόλων, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο των Χανίων.

Ο δρόμος που χωρίζει τις δυο παραλίες βρίσκεται σε κακή κατάσταση, με την άσφαλτο να είναι σπασμένη σχεδόν σε όλο το μήκος του. Πρόκειται για το σημείο όπου σταθμεύουν τα αυτοκίνητα, στον δρόμο που οδηγεί στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.

Λίγα μέτρα μακριά, εγκαταλελειμμένα παραμένουν και δυο κτίρια στην περιοχή, τα οποία ανήκουν στον Δήμο Χανίων και παλιά χρησιμοποιούνταν ως παιδικές κατασκηνώσεις.

Παρά το γεγονός ότι τον Οκτώβριο του 2020 είχε παρουσιαστεί το διαχειριστικό σχέδιο για τους Αγίους Αποστόλους (Δείτε εδώ), μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει εξέλιξη. Ο χρονικός ορίζοντας για ολοκλήρωση της ανάπλασης της περιοχής, όπως αναφέρεται και στη σχετική μελέτη, είναι τα τρία χρόνια ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, έχουν περάσει ήδη 15 μήνες και η χρηματοδότηση εκκρεμεί.

Μιλώντας στo zarpanews.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, επισήμανε ότι το έργο είναι σε καλό δρόμο, καθώς έχει ήδη κατατεθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και έχει εγκριθεί η χρηματοδότησή του, η οποία αναμένεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Την άθλια κατάσταση του δρόμου κατέγραψε ο φακός του zarpanews.gr .

zarpanews.gr – Άννα Παπακωνσταντίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook