Εικόνες ντροπής από το νοσοκομείο του Βόλου – Φροντίζουν ασθενείς και μαζεύουν… νερά

εικόνες-ντροπής-από-το-νοσοκομείο-του-1771077

Το νοσοκομείο Βόλου επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ, Μιχαήλ Γιαννάκος, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με εικόνες που απεικονίζουν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής, μετά την φονική πλημμύρα που έπληξε τη Θεσσαλία.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου άφησαν τα σπίτια τους πλημμυρισμένα και διέσχισαν με κίνδυνο τους λασπωμένους δρόμους της πόλης, για να φτάσουν στο νοσοκομείο, όπου και μάζευαν τα νερά από τους χώρους του νοσοκομείο, παράλληλα με τη φροντίδα των ασθενών.

Διαβάστε την ανακοίνωσή του:

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο Βόλου. Επισκεφθήκαμε με εκπροσώπους των εργαζόμενων όλους τους χώρους.

Δεύτερη φορά στον ίδιο μήνα που πλημμύρισε το νοσοκομείο.

Γέμισαν νερά υπόγεια πάρκινγκ και αποθήκες υλικού, ιματισμού, αποστείρωση, χημειοθεραπευτικό τμήμα, ασανσέρ, κλινικές σε ορόφους ακόμη και μονάδες.

Καταστράφηκαν υλικά του νοσοκομείου.

Να συγχαρώ τους εργαζόμενους του νοσοκομείου που έμειναν από το μεσημέρι της χθεσινής ημέρας και όλους που άφησαν τα σπίτια τους πλημμυρισμένα και διέσχισαν με κίνδυνο τους λασπωμένους δρόμους της πόλης να φθάσουν στο νοσοκομείο.

Όλο το βράδυ και το πρωί μαζί με την φροντίδα στους ασθενείς μάζευαν τα νερά από τους χώρους του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο σήμερα πρωί στην επίσκεψη μου χάριν τις προσπάθειες των εργαζόμενων, του ΕΚΑΒ, της διοίκησης της 5ης υπε, των φορέων του νοσοκομείου λειτουργούσε ικανοποιητικά.

Το νοσοκομείο πλημμύρισε δύο φορές τον ίδιο μήνα. Εάν δικαιολογήσουμε την μη αξιοποίηση του μεσοδιαστήματος μεταξύ των δύο πλημμυρών για έργα λόγω λιγοστού χρόνου τώρα πρέπει να τρέξει η διοίκηση και οι φορείς της πόλης.

Καλές είναι οι παληκαριές αλλά στη πράξη κρινόμαστε όλοι.

Χθες βράδυ δεν υπήρχε υδροφόρα να γεμίσει τη δεξαμενή του νοσοκομείου με νερό. Ευτυχώς δεν κόπηκε το νερό στο νοσοκομείο. Όταν κόβεται το νερό για να μην σταματήσει η λειτουργία του νοσοκομείου θα πρέπει να γεμίζει συνεχώς η δεξαμενή του νοσοκομείου που φτάνει για λίγες ώρες. Η πυροσβεστική ήταν εκεί. Οι υδροφόρες έλειπαν χθες βράδυ.. Ευτυχώς όμως το πρωί κόπηκε το νερό. Φρόντισε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ και έφερε υδροφόρες από Λάρισα και Λαμία. Ο Βόλος;

Δεν επιτρέπετε να μπάζουν νερά από τις ψευδοροφές και να βρέχει μέσα στις κλινικές επειδή δεν έγιναν μονώσεις στις ταράτσες των κτιρίων.

Δεν επιτρέπεται να μπάζουν νερά τα παράθυρα των κλινικών και των μονάδων.

Ασφαλώς με τέτοιο νερό δεν μπορείς να προστατέψεις επαρκώς τα υπόγεια. Σίγουρα όμως μπορείς με έργα να εκτρέψεις ένα μέρος των νερών για να μην γίνονται λίμνη τα υπόγεια.

Εικόνες από τις προσπάθειες των συναδέλφων να μαζέψουν τα νερά από χθες έως σήμερα:

 

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook