Εικόνες καταστροφής στον Δήμο Πλατανιά: Αίτημα Μαλανδράκη για κήρυξη σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”

Μεγάλα προβλήματα κυρίως στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο εξακολουθούν να υπάρχουν στον Δήμο Πλατανιά, με τον Δήμαρχο, Γιάννη Μαλανδράκη να ζητά την κήρυξη σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”.

“Η πρόσβαση έχει ανοίξει σε όλο το οδικό δίκτυο, ωστόσο εκκρεμεί η απομάκρυνση των  μπάζων και των αδρανών υλικών από τις κατολισθήσεις” εξηγεί στο zarpanews.gr o κ. Μαλανδράκης. Τα μεγαλύτερα προβλήματα, εντοπίζονται στην Σπηλιά της δημοτικής ενότητας Κολυμβαρίου όπου μεγάλο μέρος των αγροτικών δρόμων έχει καταστραφεί, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr αλλά και σε Κυπάρισσο, Πολεμάρχι, στον επαρχιακό δρόμο.

Πάντως, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αντιπλημμυρικά έργα σε Κολυμπάρι, Πύργο Ψηλονέρου που έγιναν μετά τις καταστροφές του Οκτωβρίου του 2017. “Το ευχάριστο είναι ότι δούλεψαν. Έριξε 220 χιλιοστά βροχής και δεν είχαμε πλημμύρες στα σημεία όπου έγιναν οι παρεμβάσεις” τόνισε.

Περιοχές χωρίς ρεύμα 

Στο μεταξύ χωρίς ρεύμα παρέμεναν περιοχές στο Μανωλιόπουλο και τις Αποθήκες λόγω νέας βλάβης σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Αργά χθες το απόγευμα, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στα αντλιοστάσια του Δήμου Πλατανια και αποφεύχθηκε μια πιθανή διακοπή νερού.

Αίτημα για έκτακτη ανάγκη

Αργά χθες το απόγευμα, ο Δήμαρχος κατέθεσε στο υπουργείο αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία για τις εργολαβίες και να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ