Εικόνες αποκάλυψης στη Χαβάη: Κοκκίνησε ο Ουρανός από την «οργή» του μεγαλύτερου ηφαιστείου – Άνοιξαν τα καταφύγια

εικόνες-αποκάλυψης-στη-χαβάη-κοκκίνη-1576184

Το Μάουνα Λόα της Χαβάης, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στον κόσμο, άρχισε να εκρήγνυται την Κυριακή για πρώτη φορά από το 1984, τερματίζοντας τη μεγαλύτερη περίοδο ηρεμίας στην καταγεγραμμένη ιστορία του.

Ο νυχτερινός ουρανός πάνω από το μεγαλύτερο νησί της Χαβάης έλαμψε σε ένα κόκκινο χρώμα που θυμίζει «κόλαση», καθώς λαμπερή, καυτή λάβα ξεπήδησε στην κορυφή του ηφαιστείου γύρω στις 23:30 τοπική ώρα την Κυριακή.

Η λάβα περιορίζεται εντός της κορυφής και δεν απειλεί προς το παρόν τους κατοίκους της Χαβάης που ζουν προς τα κάτω, ανακοίνωσε η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS).

Η υπηρεσία προειδοποίησε τους κατοίκους τη Δευτέρα ότι ηφαιστειακά αέρια και λεπτή τέφρα μπορεί να παρασυρθούν προς το μέρος τους.

Το Μάουνα Λόα υψώνεται στα 4.169 μέτρα (13.679 πόδια) πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και αποτελεί μέρος της αλυσίδας των ηφαιστείων που σχημάτισαν τα νησιά της Χαβάης. Τελευταία φορά ξέσπασε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1984, στέλνοντας μια ροή λάβας σε απόσταση 8,05 χιλιομέτρων από το Χίλο, τη μεγαλύτερη πόλη του νησιού.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Χαβάης δήλωσε ότι άνοιξε δύο καταφύγια στο νησί για προληπτικούς λόγους, αλλά τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η λάβα θα απειλήσει κατοικημένες περιοχές και ότι δεν έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook