Εικόνες Αποκάλυψης από τον τυφώνα Dorian: Πτώματα επιπλέουν στους δρόμους – Τα νερά έφθασαν στον δεύτερο όροφο κατοικιών | Photos + Video

εικόνες-αποκάλυψης-από-τον-τυφώνα-dorian-πτ-917464

Θάνατο και απίστευτη καταστροφή έφερε ο τυφώνας Dorian στις Μπαχάμες με ανατριχιαστικές αναφορές να κάνουν λόγο για πτώματα που επιπλέον στους πλημμυρισμένους δρόμους και εικόνες αποκάλυψης από ισοπεδωμένες πόλεις και χωριά να προκαλούν σοκ.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους -ανάμεσά τους κι ένα οκτάχρονο αγόρι- στα νησιά που κατέκλυσαν τεράστια κύματα και πλημμύρες λόγω του Dorian, ένας τραγικός απολογισμός που δεν αποκλείεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση, ενώ τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. «Από όσες μαρτυρίες έχουν συγκεντρώσει ο τυφώνας προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στα νησιά Αμπάκο, έχουμε πληροφορίες για θύματα και πτώματα στα νερά», είπε ο υπουργός Εξωτερικών των Μπαχαμών Ντάρεν Χένφιλντ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τα νέα αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη καθώς τα νησιά παραμένουν αποκομμένα.

 

Ανατριχιαστικά ντοκουμέντα της μανίας του Dorian

Ανατριχιαστικές εικόνες και βίντεο δείχνουν τα νερά από τη φουσκοθαλασσιά και τις πλημμύρες να καταπίνουν δέντρα, στύλους ηλεκτροδότησης και να φθάνουν μέχρι το δεύτερο όροφο πολλών σπιτιών, ενώ ακούγονται κραυγές αγωνίας των έντρομων ενοίκων.

«Η πλημμύρα έφθασε στο δεύτερο όροφο μιας κατοικίας στο Φρίπορτ στη νήσο Γκραν Μπαχάμα», αναφέρει η λεζάντα ενός από τα πολλά βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter.

Πολλοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα σπίτια τους και παραμένει άγνωστο αν κατάφεραν να ξεφύγουν, ή να τους διασώσουν μέσα στο χάος και τον πανικό που επικρατούσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τοπικές Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να έχουν μαζί τους σφυριά και βαριοπούλες για να σπάζουν τα τζάμια σε περίπτωση που εγκλωβιστούν.

Θύμα του Dorian και ο υπουργός Γεωργίας Μάικλ Πίνταρντ, που ανέβασε ένα βίντεο με το σπίτι του να κατακλύζεται από την πλημμύρα και τα νερά της βροχής. «Αυτό είναι το παράθυρο της κουζίνας μου που χτυπούν τα νερά και πρέπει να είναι τουλάχιστον 7 μέτρα από το έδαφος», είπε στο CNN.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/dorian-katastrofi-mpahames-ptomata-dromoys

Η τοπική κυβέρνηση άνοιξε 14 καταφύγια στις Μπαχάμες αλλά πολλοί κάτοικοι αψήφισαν τις δραματικες εντολές εκκένωσης: «Η κατάληξη μπορεί να είναι ολέθρια. Σας ζητούμε, σας ικετεύουμε, σας εκλιπαρούμε να πάτε σε ασφαλές μέρος», είπε ο διευθυντής της αστυνομίας Σάμιουελ Μπάτλερ.

Ο πρωθυπουργός του νησιωτικού συμπλέγματος Hubert Minnis επιβεβαίωσε τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων και των καταστροφών από το πέρασμα του Dorian κάνοντας λόγο για «ιστορική τραγωδία». Σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από 13.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ή υπέστησαν τεράστιες ζημιές από τον τυφώνα, όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός.

 

Η ένταση των φαινομένων μειώθηκε ελαφρά, καθώς ο κυκλώνας υποβαθμίστηκε στην Κατηγορία 4 από την Κατηγορία 5 όπου είχε φθάσει στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον· ωστόσο ο Ντόριαν παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος για τις Μπαχάμες, καθώς έχει επιβραδύνει σε βαθμό που μοιάζει σαν να έχει σταματήσει πάνω από τη νησιωτική χώρα.

 

Ο Dorian κατευθύνεται με μανία προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ

Ο Dorian είναι ο δεύτερος ισχυρότερος τυφώνας του Ατλαντικού, μετά τον τυφώνα Allen το 1980 στην ιστορία καθώς κατευθύνεται προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, όπου ακυρώθηκαν ήδη πάνω από χίλιες πτήσεις σήμερα σύμφωνα με το Flight Aware. Αναμένεται να φθάσει στο Ορλάντο αύριο το πρωί (τοπική ώρα) και να ανέβει κατά μήκος των ακτών της Φλόριντα, σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη.

Περίπου ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν ήδη από τα σπίτια τους στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, ενώ οι Αρχές είναι σε κατάσταση συναγερμού έχοντας επιστρατεύσει οχήματα ταχείας επέμβασης, φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης και προμήθειες και εκατοντάδες εθελοντές για να συνδράμουν τους κατοίκους στις περιοχές απ’ όπου θα περάσει ο Dorian, όπου ζουν συνολικά 19 εκατ. άνθρωποι, όπως αναφέρει ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός. Υπολογίζεται ότι ανάλογα με την ένταση των φαινομένων μπορεί να χρειαστούν εως και 50.000 άνθρωποι στις τρεις πολιτείες.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook