Εικόνες από το μέλλον; Αγκαθωτό συρματόπλεγμα και λαμαρίνες στα κτίρια στο λόφο Καστέλι στα Χανιά | Photos

εικόνες-από-το-μέλλον-αγκαθωτό-συρματ-1102743

Με λαμαρίνες στις πόρτες και συρματόπλεγμα – αγκαθωτό σύρμα, όμοιο με αυτό που βλέπαμε στις ταινίες όπως η Λίστα του Σίντλερ, – όσοι την έχουν δει καταλαβαίνουν τι εννοούμε- έχει καταστεί πλέον απαγορευτική η είσοδος στους χώρους αλλά στα ίδια τα κτίρια της Μεραρχίας του Πολυτεχνείου Κρήτης στο λόφο Καστέλι.

Όπως μπορεί να δει κανείς, στις φωτογραφίες του zarpanews.gr μετά την αστυνομική επέμβαση και την εκκένωση του χώρου, προφανώς οι ιδιοκτήτες, στην προσπάθεια τους να μην είναι εφικτή η πρόσβαση, και πέρα προφανώς από την αστυνομική παρουσία που εξακολουθεί και υφίσταται τοποθέτησαν λαμαρίνες και αγκαθωτό σύρμα εκτός βέβαια από τις κάμερες στις δύο εισόδους των κτιρίων και του περιβάλλοντα χώρου.

Η σημερινή κατάσταση, έτσι όπως έχει πλέον διαμορφωθεί μετά και από την επέμβαση της Αστυνομίας, ίσως είναι και μια εικόνα από το κοντινό μέλλον, αν βέβαια η Χανιώτικη κοινωνία το ανεχθεί, στην περίπτωση βέβαια που γίνει πραγματικότητα η πρόθεση του Πολυτεχνείου Κρήτης, και το «όραμα» του υφυπουργού Παιδείας και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλη Διγαλάκη, για την μετατροπή σε ξενοδοχείο των ιστορικών κτιρίων του ιδρύματος.Zarpanews.gr

8 thoughts on “Εικόνες από το μέλλον; Αγκαθωτό συρματόπλεγμα και λαμαρίνες στα κτίρια στο λόφο Καστέλι στα Χανιά | Photos

  1. Χανιώτες είσαστε ρεμαλια,,, Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγκο αμπέλι το κτίριο θα γίνει ξενοδοχείο ειναι επένδυση σωστά το έκανε ο κύριος Διγαλακης…. Όπως αδειασαν και τα αλλα υπό κατάληψη κτίρια

      1. Πες μας κοσστας μου τι θέλεις να το κάνουμε.
        Θέλεις πιτσσσαρια να κερνάει προλεταριακές μαργαρίτες και μπύρες όσο καταστρώνουμε την επανάσταση;
        Θέλεις μπαρμπέρικο;;…εεε οχι μπαρμπέρικο, ο γκουρού φιντέλ δε το γούσταρε
        Μπιτσσσσομπαρο;;; να το αφήσω;;; η παραλία δεν είναι δίπλα αλλά νταξ μωρέ μη κολλάμε σε λεπτομέρειες..
        Τελος πάντων μη το κουράζω, πες μας τι θέλεις να το κάνουμε, σιγα μη ζητήσουμε και κανενός την άδεια δηλαδή

    1. Καλά, το ξέρουμε πως το «δημοκρατία» στο Νέα Δημοκρατία είναι ευφημισμός αλλά μην γίνεστε και τόσο προφανείς. Ξέρουμε ότι είστε φασιστονεοφιλελεύθεροι και το μόνο πράμα που σας λέει κάτι είναι το χρήμα, ότι δεν δίνετε δεκάρα για τον άνθρωπο, τη φύση, την αλληλεγγύη, την ιστορία, την πατρίδα. Δε σας νοιάζει αν γεμίσουμε συρματοπλέγματα και κάμερες, άνθρωποειδή με πολυβόλα παντού. Αρκεί να ρέει το παραδάκι. Ιδιώτες αγοραίοι σάπιοι άνθρωποι.

  2. Θέλετε να πείτε οτι στο, αν ποτέ γίνει, ξενοδοχείο θα υπάρχουν συρματοπλέγματα;
    Δεν είναι προφανές οτι όλα αυτά γίνονται για να μην υπάρχει ανακατάληψη;
    Πρέπει να το διανθίσουμε με προπαγανδιστικής φύσεως χιτλερικές παραπομπές για τη δημιουργία εντυπώσεων, ε;

  3. Όσο έγινε λαογραφικό μουσείο η Γαλλική Σχολή (ενδιαφέρον θα ήταν να κάνετε ένα ρεπορτάζ να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το κτίριο από το 2014 που σφράγισε) άλλο τόσο θα γίνει το οτιδήποτε (ξενοδοχείο, χώρος πολιτισμού, εκπαιδευτική – ακαδημαϊκή υποδομή κτλ) και το συγκρότημα κτιρίων της μεραρχίας. Ζουγκλά, νυχτερίδες και άρκαλοι προσεχώς και εκεί. Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η κατάληψη. Το πρόβλημα ήταν ότι πάντα η όποια επανάχρηση και «αξιοποίηση» των κτιρίων γινόταν από ανθρώπους χωρίς όραμα τόσο για την πόλη όσο και για το πανεπιστήμιο. Ανθρώπους οι οποίοι το μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν πως θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο ή αξιωματούχο. Είναι κρίμα και για το πολυτεχνείο και για την Πόλη αυτή η εμμονή με την διαστρεβλωμένη, επισφαλή, ευκαιριακή και αντιναπτυξιακη «επιχειρηματικότητα», οι συνέπειες της οποίας γίνονται πλέον ξεκάθαρα αντιληπτές τώρα με την πανδημία και την οικονομική καταστροφή της πόλης.

    1. Νομίζω οτι η πόλη έχει υπερεπάρκεια οραματιστών, ο καθένας με το δικό του όραμα βέβαια, από πραγματιστές όμως υπάρχει παντελής έλλειψη!
      Υπάρχει ένα λάθος στον συλλογισμό σου που ενώ ξεκινάει από σωστά δεδομένα (η εγκατάλειψη στην τύχη τους των δημοσίων κτηρίων) καταλήγει στο συμπέρασμα οτι είναι στρεβλή η επιχειρηματικότητα.

      Τα δημόσια κτίρια δυστυχώς αξιοποιούνται με διαδικασίες «δημοσίου»: χωρίς συνέχεια, με χρονοβόρες διαδικασίες που κατά περίπτωση καταλήγουν άκαιρες, με στοιχειώδη ενίοτε αλλοπρόσαλλο προϋπολογισμό, με γραφειοκρατική διοίκηση δημοσίου η προτεραιότητα την εξυπηρέτηση προσωπική,κάποιας ομάδας, κλπ μηδέν όραμα, μηδεν ενδιαφέρον ανάπτυξης η βελτίωσης.
      Φυσικά και μαραζώνουν, οτιδήποτε θα μαράζωνε αν δεν το καλλιεργείς.
      Γιαυτό και δεν πρόκειται να λειτουργήσει «κατά δημόσιο τρόπο» οτιδήποτε γίνει στο «μπαλκόνι» ακόμα και καφετέρια. Γιατί θα πάς να πιεις καφέ τα Χριστούγεννα και θα σου λένε δεν έχουμε καφέ γιατί έχει κλείσει το οικονομικό έτος και μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός, πέρνα σε καναδυό μήνες να ρωτήσεις -όποιον βρείς γιατι λήγει και η σύμβασή μου- αν έχουμε καφέ.
      Στην καλύτερη να γίνει παιδική χαρά με κατουρημένα παγκακια και σπασμένες κούνιες.
      Η καλή-κακή επιχειρηματικότητα ορίζεται από την εποχή. Φετος κακή για τουρισμό, πέρυσι κακή για λάδι, πρίν 30 χρόνια πολύ καλή για πορτοκάλια ανύπαρκτη για αβοκάντο φέτος το αντίστροφο. Ο τουρισμός έχει εύκολο και πολύ χρήμα και γιαυτό έχει γνωρίσει ανάπτυξη και να είσαι σίγουρος οτι αν ο ήλιος και η θάλασσα λειτουργούσε με διαδικασίες δημοσίου θα το είχαμε κλείσει το μαγαζί.
      Η πρόταση του Διγαλάκη όσο και αν ακούγεται κάπως στα αυτιά του Χανιώτη έχει απαγκιστρωθεί από όλα αυτά τα προβλήματα, θα φέρει καθαρά χρήματα χωρίς να ασχοληθεί καθόλου χωρίς διαχειριστικό κόστος και χωρίς διαδικασίες δημοσίου. Ίσως να μπορούσε να είναι μεγαλύτερο το ενοίκιο αλλά το ρίσκο της υλοποίησης είναι και αποδείχτηκε μεγάλο και εμείς οι Χανιώτες έχουμε μερίδιο ευθύνης για το χαμηλό ενοίκιο.
      Καλώς η κακώς είναι ορθολογικά η βέλτιστη λύση, κάθε πρόταση του «να κάνουμε κάτι άλλο» μπορεί να αξιολογηθεί εάν και όταν υποβληθεί η οικονομοτεχνική μελέτη του «κάτι άλλο».

      Προς το παρόν το «κάτι άλλο» είναι γενικόλογες μή βιώσιμες αερολογίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook