Ειδικές μάσκες από την Αντιπεριφέρεια Χανίων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

ειδικές-μάσκες-από-την-αντιπεριφέρει-1166469

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή, παρέλαβαν σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Νομού, ειδικές μάσκες κατάλληλες για την χειλεοανάγνωση. Οι μάσκες αυτές προμηθεύτηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης και προορίζονται για χρήση από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της γενικής αγωγής του νομού. Η χρήση τους εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη επικοινωνία μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων, για όσο διάστημα ισχύσουν οι ειδικές συνθήκες διδασκαλίας λόγω της πανδημίας.

Τις ειδικές αυτές μάσκες παρέλαβαν η Διευθύντρια Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κα Πόπη Ψαρουδάκη και ο κ. Ηλίας Μπούσιος, Προϊστάμενος Διοικητικού Δ/σης Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ενώ εκ μέρους του Διευθυντή Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Εμμανουήλ Τζανάκη, το εν λόγω υλικό παρέλαβε ο κ. Γιώργος Καλλιγέρης. Αντίστοιχο αριθμό ειδικών μασκών θα παραδοθεί και στο ΚΕΣΥ στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Η κα Ψαρουδάκη δήλωσε ότι «το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας μας αντανακλάται στη φροντίδα που παρέχει στα πιο ευαίσθητα μέλη της, και στο πλαίσιο αυτό έγιναν οι ενέργειες για προμήθεια των ειδικών μασκών αυτών, προκειμένου να δοθεί ίση δυνατότητα για πρόοδο σε όλα τα παιδιά», ενώ ο κ. Καλογερής δήλωσε με τη σειρά του ότι «είναι υποχρέωσή μας, ως Περιφέρεια Κρήτης, καθόσον το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά είναι η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, ακόμα και μέσα στις ειδικές συνθήκες που βιώνουν αυτή την περίοδο».

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook