EgyptAir: Τα τρία δραματικά λεπτά πριν τη συντριβή

egyptair-τα-τρία-δραματικά-λεπτά-πριν-τη-συντ-371245

Τις τελευταίες δραματικές στιγμές της μοιραίας πτήσης MS804 των αιγυπτιακών αερογραμμών φέρνει στο «φως» η Aviation Herald, μια εξειδικευμένη υπηρεσία η οποία καταγράφει και αναφέρει συμβάντα που αφορούν αεροπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με έναν ειδικό σε θέματα αεροναυπηγικής ο οποίος μίλησε στην Deutsche Well το βράδυ της Πέμπτης, λίγα λεπτά πριν το τέλος, στο Airbus σήμανε συναγερμός!

Επικαλούμενος τα στοιχεία που κατέγραψε το σύστημα επικοινωνίας αεροσκαφών ACARS (Aircraft Communication Adressing and Reporting System), υπήρξε καπνός στην τουαλέτα του Airbus και στη συνέχεια φωτιά στο μέρος όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους.

Τρία ακόμη μηνύματα που καταγράφηκαν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, δείχνουν ότι υπήρξε πρόβλημα στους αισθητήρες κάποιων παραθύρων, γεγονός που ίσως υποδεικνύει απότομη αύξηση θερμοκρασίας, ενώ τα τελευταία μηνύματα που καταγράφηκαν αποκαλύπτουν ότι υπήρξε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στα συστήματα ελέγχου πτήσης.

Δύο λεπτά από τη στιγμή που σήμανε το προειδοποιητικό σήμα για την φωτιά, χάθηκε κάθε ίχνος του αεροσκάφους. Όλοι οι συναγερμοί καταγράφηκαν μέσα σε τρία λεπτά, από τις 03.26 (ώρα Ελλάδος) έως τις 03.29, λίγο πριν χαθεί το στίγμα του Airbus.

«Υπήρξε φωτιά στο αεροσκάφος. Το σύστημα έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα. Εντοπίστηκε καπνός σε μια από τις τουαλέτες και ένα λεπτό αργότερα υπήρξε φωτιά στο avionics compartment, εκεί όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα. Μετά από δύο λεπτά έπεσαν οι λειτουργίες του αεροπλάνου», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας μάλιστα ότι περίμενε πως οι αιγυπτιακές αρχές θα είχαν αποκτήσει και δώσει στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτές τις πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρώτες ώρες μετά την συντριβή υπήρξαν μαρτυρίες από την Ελλάδα που έκαναν λόγο για «φωτιά στον ουρανό» νότια της Καρπάθου. Συγκεκριμένα, Έλληνες αξιωματούχοι μίλησαν σε διεθνή ΜΜΕ και είπαν ότι αυτή την μαρτυρία κατάθεσε πλοίαρχος εμπορικού πλοίου που βρισκόταν 130 ναυτικά μίλια νότια του νησιού των Δωδεκανήσων.

Έκρηξη βόμβας πίσω από τη συντριβή;

Και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται πολλά είναι τα «σενάρια» πίσω από την εξαφάνιση και συντριβή του αεροπλάνου της αιγυπτιακής εταιρίας, τα περισσότερα από τα οποίο θεωρούν πιθανότερη την εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης.

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook