Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς – Προκρίθηκε στους «4» του Ρολαν Γκαρός

έγραψε-ιστορία-ο-τσιτσιπάς-προκρίθη-1233514

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του «Roland Garros». O κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-3, 7-6 (3),7-5 του Ρώσου (Νο2) Ντανίλ Μεντβέντεφ στον προημιτελικό και θα παίξει στον ημιτελικό της ερχόμενης Παρασκευής με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ για μια θέση στον τελικό γαλλικού όπεν.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά σε οκτώ παιχνίδια με τον Ρώσο, ενώ με την πρόκρισή του ανέβηκε προσωρινά στο Νο4 του κόσμου αλλά θα πρέπει να αποκλείσει τον Γερμανό, για να κερδίσει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Με το σερβίς του ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προηγηθεί με 2-1 και με μπρέικ θα φτάσει στο 3-1. Θα υπερασπιστεί το μπρέικ του για το 4-1 και ο Ρώσος μειωσε σε 4-2. Ο Μεντβέντεφ θα… σβήσει σετ πόιντ και θα μειώσει σε 5-3.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα σερβίρει για να κλείσει με 6-3 το πρώτο σετ σε 30′.

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας θα ξεκινήσει με μπρέικ (2-1) έχοντας 8-0 σερί πόντους! Το 3-1 είναι για τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θα πάρει πίσω το μπρέικ για να ισοφαρίσει σε 3-3.

Στη συνέχεια ο Μεντβέντεφ θα φτάσει σε διπλό σετ πόιντ, αλλά ο Τσιτσιπάς θα το…σβήσει και θα οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ, στο οποίο επικράτησε με 7-3.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με μπρέικ πόιντ του Ρώσου, αλλά ο Έλληνας το… έσβησε για το 1-0. Ο Τσιτσιπάς θα…σβήσει μπρέικ πόιντ για το 2-1. Στη συνέχεια θα σβήσει δύο μπρέικ ο Ρώσος τενίστας και θα ισοφαρίσει σε 2-2.

Είναι η σειρά του Τσιτσιπά να… σβήσει δύο μπρέικ πόιντ, αλλά με την τρίτη ευκαιρία του θα πετύχει το μπρέικ ο Ρώσος για το 3-2. Ο Τσιτσιπάς θα μειώσει σε 4-3 και με μπρέικ θα ισοφαρίσει σε 4-4.

Το 5-4 είναι για τον Στέφανο και θα πάμε στο 5-5. Με μπρέικ θα ολοκληρώσει το παιχνίδι με 7-5!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook