Έγραψε ιστορία ο Λιούις Χάμιλτον: Ξεπέρασε σε νίκες τον Μίκαελ Σουμάχερ

έγραψε-ιστορία-ο-λιούις-χάμιλτον-ξεπέ-1124789

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του Λιούις Χάμιλτον προς την κατάκτηση του έβδομου πρωταθλήματος στη Formula 1. Ο κορυφαίος Βρετανός πιλότος τερμάτισε πρώτος (και) στο γκραν πρι της Πορτογαλίας πανηγυρίζοντας την ιστορική 92η νίκη στην καριέρα του, επίδοση που τον φέρνει στην κορυφή όλων των εποχών καθώς άφησε πίσω του για πάντα τον θρυλικό Μίκαελ Σουμάχερ με 91 νίκες.

Ο Χάμιλτον κατέκτησε την όγδοη νίκη του σε δώδεκα αγώνες στο εφετινό πρωτάθλημα και καλπάζει προς τον τίτλο έχοντας 73 βαθμούς διαφορά από τον Μπότας κι ενώ απομένουν πέντε αγώνες. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μπότας, στην τρίτη ο Φερστάπεν και ακολούθησαν οι: Λεκλέρκ, Γκασλί, Σάινθ, Πέρες, Οκον, Ρικιάρντο, Φέτελ.

Η εκκίνηση πάντως ήταν ανατρεπτική καθώς ο Χάμιλτον από πρώτος βρέθηκε τρίτος και ο Μπότας πρώτος! Μια επαφή όμως του Φερστάπεν με τον Πέρες και ένα προσπέρασμα του Σάινθ στον Χάμιλτον και στον Μπότας έφερε τον Ισπανό στην πρώτη θέση. Ο Μπότας προσπέρασε και πάλι τον Σάινθ, όπως και ο Χάμιλτον, με αποτέλεσμα το 1-2 για τη Mercedes να επανέλθει. Και λίγο αργότερα, στον 20ό γύρο, ο Χάμιλτον επανήλθε στην πρώτη θέση την οποία διατήρησε άνετα μέχρι τέλους φτάνοντας να… ρίξει γύρο ακόμη και στον πέμπτο Πέρες.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook