«Έγραψε» ιστορία: 52χρονος έχει σκαρφαλώσει στο Έβερεστ 26 φορές

έγραψε-ιστορία-52χρονος-έχει-σκαρφαλ-870504

Ένας σέρπα από το Νεπάλ ανέβηκε στο Έβερεστ για 26η φορά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει πέρυσι, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος την Κυριακή (08/05).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters, ο 52χρονος Κάμι Ρίτα Σέρπα ανέβηκε, το Σάββατο (07/05), στο βουνό των 8.848 μέτρων ακολουθώντας την παραδοσιακή διαδρομή της νοτιοανατολικής κορυφογραμμής οδηγώντας άλλους 10 ορειβάτες Σέρπα.

«Ο Κάμι Ρίτα έσπασε το δικό του ρεκόρ και δημιούργησε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην αναρρίχηση», δήλωσε ο Ταρανάθ Αντικάρι, γενικός διευθυντής του Τμήματος Τουρισμού στην πρωτεύουσα Κατμαντού.

Η σύζυγος του Κάμι Ρίτα δήλωσε χαρούμενη για το επίτευγμα του 52χρονου. Πάντως, η ορειβατική διαδρομή που χρησιμοποίησε ο Κάμι Ρίτα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Νεοζηλανδό Σερ Έντμουντ Χίλαρι και τον σέρπα του Νεπάλ, Τένζινγκ Νοργκάι, το 1953 και παραμένει η πιο δημοφιλής.

Φέτος, το Νεπάλ έχει εκδώσει 316 άδειες αναρρίχησης στο Έβερεστ κατά την περίοδο αιχμής, η οποία διαρκεί έως τον Μάιο, σε σύγκριση με τις 408 που εκδόθηκαν πέρσι και αποτέλεσαν αριθμό-ρεκόρ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook