Έγκυρες απαντήσεις για τον θηλασμό σε εκδήλωση στα Χανιά | Video + Photos

έγκυρες-απαντήσεις-για-τον-θηλασμό-σε-1559989

Να αναζητούν σοβαρή ενημέρωση από έγκυρες πηγές για θέματα θηλασμού, καλούν τις γυναίκες οι ειδικοί όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση της ομάδας Χανίων της La Leche League International που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Να ζητούν εγκαίρως βοήθεια όταν βιώνουν πόνο, κάλεσε τις θηλάζουσες μητέρες, η Όλγα Δέδε, παιδοχειρουργός στο γενικό νοσοκομείο Χανίων.  «Δεν είναι φυσιολογικό οι γυναίκες να πονάνε κατά τη διάρκεια του θηλασμού (…) γι’ αυτό πρέπει έγκαιρα να ψάξουμε την αιτία του πόνου και να την αντιμετωπίσουμε» ανέφερε σε δήλωσή της στο zarpanews.gr.

Στην σημασία του μητρικού θηλασμού για την ανάπτυξη του βρέφους τον πρώτο χρόνο ζωής, αναφέρθηκε από τη μεριά του ο παιδίατρος στο ΓΝΧ, Πέτρος Τρουλάκης:

Στο μητρικό γάλα και την αξία του για το βρέφος αλλά και για… το πορτοφόλι, αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη: «Οι μανάδες, οι γιαγιάδες μας, εκτός του ότι θήλαζαν για καιρό λόγω της ανέχειας, θήλαζαν και μωρά άλλων γυναικών… και στάθηκε στην μεγάλη σημασία  της δημιουργίας και λειτουργίας τράπεζας γάλακτος» τόνισε μεταξύ άλλων.

Η Έλενα Γκίκα, σύμβουλος θηλασμού της ομάδας Χανίων της La Leche League International (LLL) σημείωσε ότι «στις συναντήσεις μας είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, μητέρες που θηλάζουν μέλλουσες μητέρες και άτομα από το περιβάλλον τους» και κάλεσε τις γυναίκες να αναζητούν έγκυρες πληροφορίες για τον μητρικό θηλασμό

Η εκδήλωση έκλεισε με δύο κύκλους γονέων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook