Έγκυος κατέληξε από κορoνοϊό – Σώθηκε το βρέφος

έγκυος-κατέληξε-από-κορoνοϊό-σώθηκε-1281761

Την τελευταία της πνοή άφησε μια 37χρονη έγκυος από την Κατερίνη μετά από μάχη 30 ημερών με τον ιό. Η γυναίκα ήταν ανεμβολίαστη με την μητέρα της ωστόσο να καταγγέλλει ότι η γυναικολόγος της ήταν αυτή που της είπε να μην κάνει το εμβόλιο.

Με αφορμή το περιστατικό οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν τις έγκυες γυναίκες ότι είναι απολύτως απαραίτητο να εμβολιαστούν, για να προφυλαχθούν οι ίδιες και να προφυλάξουν τα μωρά τους.

Τριάντα ολόκληρες ημέρες πάλευε για τη ζωή της η 37χρονη έγκυος από την Κατερίνη, όμως δυστυχώς κατέληξε από κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Δεκάδες αναπάντητα γιατί βασανίζουν τους γονείς της αδικοχαμένης Ελένης που δεν είχε εμβολιαστεί.

«Γιατί τι λάθος έγινε; Γιατί χάθηκε το κορίτσι μου; Πήγαινε στο γυναικολόγο της έλεγε μην το κάνεις, μην το κάνεις, κόλλησε το κορίτσι μου Πήγαινε στη γυναικολόγο εδώ. Μην το κάνεις το εμβόλιο, μην το κάνεις το εμβόλιο. Δεν το έκανε το κορίτσι. Δεν την άφηνε. Αυτή την πήρε στο λαιμό της», δήλωσε η μητέρα της άτυχης 37χρονης.

Από τέλη Σεπτεμβρίου πάλευε με τον κορωνοϊό η 37χρονη . Οι γιατροί την υπέβαλαν σε καισαρική για να σώσουν το έμβρυο.

Ο Ευάγγελος Παπανικολάου, Επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ, δήλωσε: «Πρέπει οι έγκυες να εμβολιαστούν 110 % είναι θέμα και κοινωνικής ευθύνης απέναντι στο μωρό».

Η άτυχη Ελένη αφήνει πίσω της ένα 8χρονο παιδί αλλά και το νεογέννητο που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τη μητέρα του.

Η Σοφία Καλανταρίδου, Καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας, ανέφερε: «Δεν έχουμε καμία δικαιολογία εμείς οι γιατροί να μην ενημερώνουμε σωστά τις έγκυες . Υπάρχουν πληροφορίες από τα εμβολιαστικά κέντρα που λένε ότι λένε στις έγκυες – είστε έγκυες μην εμβολιάζεστε».

Εμπιστευτείτε την επιστήμη

Στον 9ο μήνα η Αλεξάνδρα Δρίτσα εμπιστεύτηκε την επιστήμη και τον γυναικολόγο της και εμβολιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο . Σε λίγες ημέρες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι της .

«Κανένας δισταγμός και προχώρησα στον εμβολιασμό στον πρώτο διαθέσιμο εμβολιασμό που υπήρχε» ανέφερε.

Στον 9ο μήνα της κύησης είναι και η γιατρός Χαρά Γελαδάρη που εμβολιάστηκε και εκείνη τον περασμένο Ιούλιο με MRNA εμβόλιο.

«Πρέπει να εμβολιάζονται οι έγκυες, μειώνεται ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης, άρα και θνητότητας και τα αντισώματα περνούν μετά και στο θηλασμό», είπε η κ. Γελαδάρη.

Την ίδια ώρα άλλη μια 35χρονη μητέρα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο. Το μωρό που έφερε στον κόσμο, με καισαρική, αρχικά διασωληνώθηκε όμως πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Πηγή: megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook