Έγκλημα στον Εύοσμο: Από την κόρη κυρίως τα θανατηφόρα πλήγματα στον 49χρονο – Η τραγική ιστορία που οδήγησε στο έγκλημα

Για έγκλημα που έγινε εν βρασμώ ψυχής έκανε λόγο ο κ. Ιάκωβος Ψωμιάδης, συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας και της κόρης που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 49χρονου οδηγού ταξί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης,

“Αυτό έχουν καταθέσει από την πρώτη στιγμή προανακριτικά, ότι ήταν ένα έγκλημα το οποίο έγινε εν βρασμώ ψυχής μόλις πληροφορήθηκαν την κακοποίηση την οποία υφίσταντο το 18χρονο κορίτσι επί σειρά ετών. Υπήρχαν βέβαια σημάδια σωματικής κακοποίησης της μητέρας για πολλά χρόνια, είχε μάλιστα φιλοξενηθεί και σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών σε παλαιότερο χρονικό διάστημα και είναι μία γυναίκα η οποία και η ίδια έχει περάσει πάρα πολλά στη ζωή της. Αυτό το οποίο οδήγησε εκείνη τη χρονική στιγμή σε αυτή την απονενοημένη πράξη ήταν η εξομολόγηση της κόρης στην μητέρα για το τι συνέβαινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα”, είπε ο κ. Ψωμιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Περιγράφοντας τη στιγμή του εγκλήματος ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο γυναικών είπε πως, έγινε μόλις η γυναίκα πληροφορήθηκε την κακοποίηση της κόρης της από τον πατέρα της. “Η ενημέρωση της μητέρας έγινε ουσιαστικά τη στιγμή της δολοφονίας. Χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το ποιος ήταν ο ρόλος, κατά βάση η κόρη ήταν αυτή η οποία έχει επιφέρει και τα πλήγματα”.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η μητέρα επέστρεψε σε εκείνον που την κακοποιούσε, αφού είχε χωρίσει από αυτόν και είχε κάνει ένα παιδί με άλλον άνδρα, τόνισε ότι, “δεν είναι δυνατόν να αναμένουμε από το θύμα ενδοοικογενειακής βίας και συστηματικής κακοποίησης να σκέφτεται και να αντιδρά με τον ίδιο τρόπο με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιδρούμε εμείς” και περιέγραψε μία κατάσταση κατά την οποία η γυναίκα κυριεύονταν από “έντονη ψυχολογική ανασφάλεια, οικονομικό και ιατρικό πρόβλημα”.

Η τραγική ιστορία που οδήγησε στο έγκλημα

Κόρη δολοφόνησε τον πατέρα της… Είναι δυνατόν, σε μία και μόνο φράση, να συμπεριληφθεί η πραγματική εικόνα και όλες οι πτυχές που τη συνοδεύουν, για ένα οικογενειακό έγκλημα; Η απάντηση είναι μία: Αδύνατον. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται μία υπόθεση, όπως αυτή στον Εύοσμο, όπου μία κόρη 18 ετών σκότωσε τον 49χρονο πατέρα της, τον οποίο βρήκε νεκρό ο 22χρονος γιος φοιτητής.

Οι ισχυρισμοί την επόμενη ημέρα της 18χρονους πατροκτόνου, αν και εφόσον επιβεβαιωθούν από την έρευνα της αστυνομίας, περιπλέκουν την υπόθεση και αναδεικνύουν τις κρυφές πτυχές και το σκοτεινό παρασκήνιο, που είχε ως κατάληξη τη δολοφονία του 49χρονου ταξιτζή από την 18χρονη κόρη του.

Η κόρη του 49χρονου υποστήριξε πως ήταν θύμα βιασμού από τον πατέρα της, από την ηλικία των 14 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μάνα και κόρη μπήκαν στο δωμάτιο του θύματος τα ξημερώματα της Κυριακής και αφού ακινητοποίησαν τον 49χρονο, τον τραυμάτισαν θανάσιμα με μαχαίρι. Ο 49χρονος έφερε 15 μαχαιριές σε λαιμό και πρόσωπο, γεγονός που, σύμφωνα και με τους ειδικούς της αστυνομίας, φανερώνει έγκλημα οργής.

Σημειώνεται πως και η σύζυγος υποστήριξε πως ήταν κατά καιρούς και η ίδια θύμα κακοποίησης από τον 49χρονο, ενώ φαίνεται πως στο παρελθόν είχε φιλοξενηθεί σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών.

Μητέρα και κόρη πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο πατέρας τσακωνόταν συχνά και με την 18χρονη κόρη του, με την οποία είχαν άσχημες σχέσεις, καθώς εκείνη στους οικογενειακούς τσακωμούς υποστήριζε την μητέρα της, ενώ την ακολούθησε και στο νέο της περιβάλλον.

Η 45χρονη συζυγοκτόνος δεν εργάζεται, καθώς είναι βαριά άρρωστη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι θεραπείες της πηγαίνουν καλα και δείχνει να αποφευγει προς τον παρόν τον κίνδυνο.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο 49χρονος ταξιτζής, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, είχε δεχτεί την επιστροφή της γυναίκας του και της κόρης του στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου στην πολυκατοικία της οδού Ιθάκης στον Εύοσμο, καθώς δεν είχαν πάρει διαζυγιο και θέλησαν να ξαναπροσπαθήσουν για την επανασύνδεση.

Οι δύο γυναίκες, μάνα και κόρη, ανέφεραν ενώπιον της εισαγγελέως ότι το θύμα τις κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ υπήρχαν και οικονομικές διαφορές ανάμεσα στο ζευγάρι και αυτή η συμπεριφορά του ήταν η αιτία να οπλίσει το χέρι τους.

Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους ποινική διώξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων για τη δολοφονία του 49χρονου ταξιτζή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό κύκλο του θύματος, ο 49χρονος άντρας ήταν νευρικός και οξύθυμος και ερχόταν συχνά σε αντιπαράθεση με την οικογένειά του.

Η σοβαρή ασθένεια της 45χρονης και η προσπάθεια επανασύνδεσης

Να σημειωθεί πως η 45χρονη συζυγοκτόνος δεν εργάζεται, καθώς είναι βαριά άρρωστη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι θεραπείες της πηγαίνουν καλα και δείχνει να αποφευγει προς τον παρόν τον κίνδυνο.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο 49χρονος ταξιτζής, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, είχε δεχτεί την επιστροφή της γυναίκας του και της κόρης του στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου στην πολυκατοικία της οδού Ιθάκης στον Εύοσμο, καθώς δεν είχαν πάρει διαζυγιο και θέλησαν να ξαναπροσπαθήσουν για την επανασύνδεση.

Ο 22χρονος γιος ήταν ο πρώτος που βρήκε νεκρό τον 49χρονο

Τον άτυχο ταξιτζή βρήκε στο σπίτι ο 22χρονος γιος του, που είναι φοιτητής, ο οποίος κατα τα διαλείμματα των σπουδών του επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη και μένει μεν στην ίδια πολυκατοικία, αλλά στο σπίτι του ανύπαντρου θείου του, αδερφού του πατέρα του, που έχουν το ταξί από κοινού.

Μάλιστα ο 22χρονος γιος του θύματος ήταν αυτός που την Κυριακή το απόγευμα βρηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιο του τον νεκρό πατέρα του με χτυπήματα από μαχαίρι στον λαιμό και το πρόσωπο, καλώντας ταυτόχρονα την Αστυνομία ενώ τηλεφώνησε και στην μητέρα του η οποία έλειπε από το σπίτι.

Κατά την αυτοψία του ιατροδικαστή διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος έφερε 15 τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και στο πρόσωπο με το όπλο του εγκλήματος να βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά μέσα σε ένα φρεάτιο.

Τι ανέφεραν μάνα και κόρη στον εισαγγελέα

Οι δύο γυναίκες, μάνα και κόρη, ανέφεραν ενώπιον της εισαγγελέως ότι το θύμα τις κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ υπήρχαν και οικονομικές διαφορές ανάμεσα στο ζευγάρι και αυτή η συμπεριφορά του ήταν η αιτία να οπλίσει το χέρι τους.

Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους ποινική διώξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων για τη δολοφονία του 49χρονου ταξιτζή, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ