Έγκλημα στην Κρήτη: Μαρτυρία σοκ από τον 17χρονο εγγονό: «Έψαχνα να βρω αίμα για να δω αν είχε χτυπήσει κάποιος» | Video

έγκλημα-στην-κρήτη-μαρτυρία-σοκ-από-το-984288

Εν μέσω σφοδρών εντάσεων πήρε χθες τον δρόμο για τη φυλακή ο 51χρονος πρώην γυμναστής, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Τετάρτης “εκτέλεσε” τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη στην είσοδο του σπιτιού του, στις Μοίρες Ηρακλείου.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου, ότι δε θυμάται τίποτα από το συμβάν, ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο της ανακρίτριας από την πλαϊνή είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου. Μετά την απολογία του, η οποία ήταν σχετικά σύντομη, “φυγαδεύτηκε” από την Αστυνομία από την κεντρική είσοδο από την πλευρά της λεωφόρου Δικαιοσύνης: Ουσιαστικά, η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε… αντιπερισπασμό, προκειμένου να αποφευχθούν οι προσπάθειες συγγενών του θύματος να λιντσάρουν τον κατηγορούμενο, όπως επιχείρησαν την περασμένη Παρασκευή.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η απολογία του 51χρονου, ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν εσπευσμένα έξω από την πλαϊνή είσοδο (από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης) των Δικαστηρίων.

Όλοι νόμιζαν ότι ο κατηγορούμενος θα εξέλθει από τη συγκεκριμένη είσοδο κι έτσι ο κόσμος συγκεντρώθηκε εκεί περιμένοντας με… άγριες διαθέσεις τον 51χρονο.

Μερικές στιγμές αργότερα, όταν έγινε αντιληπτό ότι ο κατηγορούμενος φυγαδεύεται από την κεντρική είσοδο των Δικαστηρίων, οικείοι του αδικοχαμένου Χατζάκη άρχισαν να τρέχουν προς το αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. που μετέφερε τον κατηγορούμενο. Ωστόσο, αστυνομικοί έσπευσαν να εμποδίσουν το πλήθος να προσεγγίσει το όχημα. Οι κραυγές οργής των οικείων του θύματος “έσκισαν” τον αέρα, ωστόσο λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και η ένταση εκτονώθηκε.

Την ίδια ώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, νοσηλεύεταιη 65χρονη γυναίκα, σύζυγος του νεκρού. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Στέλιο Κτενιαδάκη, μιλώντας στο neakriti.gr, «Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου, σε σχετικά καλή κατάσταση. Όπως καταλαβαίνετε είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δέχεται την απαραίτητη φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου μας».

17χρονος εγγονός : Έτσι έγινε το μακελειό με θύμα τον παππού μου

Μεταξύ των συγγενών του αείμνηστου Χατζάκη που βρέθηκαν χθες στα Δικαστήρια ήταν, πάντως, και ο 17χρονος εγγονός του, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους για τις δραματικές στιγμές που έμελλε να βιώσει το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

«Ήμασταν τέσσερα παιδιά μέσα σε μια γκαρσονιέρα και περνούσαμε τον χρόνο μας. Περιμέναμε άλλο ένα παιδί. Έτσι εγώ, χωρίς να έχω ιδέα, άνοιξα την πόρτα και αντίκρισα έναν ξένο άνδρα. Με την πρώτη κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς δεν τον είχα ξαναδεί. Προσπάθησα να το παίξω αδιάφορος και να κινηθώ με ασφάλεια. Πήγα να συμβουλευτώ τον παππού μου», ανέφερε αρχικά ο νεαρός.

«Ο παππούς μου προσπάθησε να πάει να του μιλήσει ώστε να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, όπως θα έκανε κάθε σωστός άνθρωπος. Βγήκε έξω και του μίλησε όμορφα. Ρωτούσε ο άνθρωπος διάφορα: “ποια γυναίκα μένει πάνω;”, “πόσα πληρώνει;” και εάν είναι καλή γυναίκα». Όταν ο παππούς μου του έφερε άρνηση λέγοντας ότι “αυτό δε σε αφορά”, εκείνη τη στιγμή εγώ είχα οπισθοχωρήσει λίγο, επειδή είχα το ένστικτο να πάω να ειδοποιήσω τα παιδιά για να κλειδώσουν την πόρτα. Ήξερα ότι θα ξαναπήγαινε εκεί. Εκείνη τη στιγμή είχα κάνει δέκα βήματα πίσω ακούγοντας να οπλίζει το όπλο και να “παίζει”…».

«Βγαίνοντας έξω αντίκρισα έναν σκοτωμένο άνθρωπο: τον παππού μου. Η γιαγιά μου ήταν κάτω κι έκλαιγε, με αίματα στα χέρια. Τον κοίταξα (σ.σ. τον κατηγορούμενο) κι ήταν μπροστά μου με το όπλο. Εκείνη τη στιγμή θόλωσα. Έκανα ό,τι μπορούσα για να σώσω αυτόν που ήταν όρθιος: τη γιαγιά μου. Την έσυρα μέσα, έκλεισα την πόρτα και κάλεσα το ασθενοφόρο κατευθείαν. Ήμουν σε σοκ. Ευτυχώς ανταποκρίθηκαν γρήγορα (σ.σ. από το ΕΚΑΒ). Μετά άκουσα άλλους πέντε πυροβολισμούς. Δεν ήξερα ότι είχε “παίξει” στην γκαρσονιέρα, στην πόρτα. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο κι αυτός έφυγε, πήγα από πίσω για να δω τα παιδιά τι κάνουν. Αντίκρισα την πόρτα πυροβολημένη και την πίσω πόρτα ανοικτή.

Είχαν γίνει άνω-κάτω τα τραπεζάκια, οι καναπέδες… Έψαχνα να βρω αίμα για να δω αν είχε χτυπήσει κάποιος από τους φίλους μου. Ευτυχώς δεν είχε χτυπήσει κανείς. Τα παιδιά, όμως, είχαν τρομοκρατηθεί. Είχαν πηδήξει από ταράτσες, είχαν φύγει, είχαν κρυφτεί σε μαγαζιά στις Μοίρες… Ένας φίλος μου κρύφτηκε στο σπίτι της θείας μου από πάνω», ανέφερε ακόμη ο νεαρός, ο οποίος επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος «θα μπορούσε κάλλιστα να με έχει πυροβολήσει. Είχε την άνεση να σηκώσει το όπλο και να με σκοτώσει. Θα μπορούσε (σ.σ. να το είχε κάνει) εάν του είχα φέρει άρνηση, ή αν είχα κάνει οποιαδήποτε άλλη κίνηση».

«Δεν προηγήθηκε κανένας καβγάς. Ο άνθρωπος δεν ήξερε καν σε ποια πόρτα να χτυπήσει. Δεν ήξερε καν πού να πάει. Ήρθε απλά με ένα πιστόλι οπλισμένο να σκοτώσει ανθρώπους. Επειδή “έτσι του κάπνισε” μάλλον», είπε ακόμη ο 17χρονος, ο οποίος περιέγραψε και τις στιγμές που η εν διαστάσει σύζυγος του κατηγορούμενου αντίκρισε τον νεκρό σπιτονοικοκύρη της. «Από όσο ξέρω, ούτε η σύζυγός του περίμενε κάτι τέτοιο. Όταν ήρθε κάτω κι αντίκρισε αυτήν την εικόνα… έπεσε κάτω κι έκλαιγε κι αυτή», είπε ο νεαρός, ο οποίος κλείνοντας είπε ότι «είμαστε όλοι μαζί (σ.σ. εκείνος και οι φίλοι του), αν και σίγουρα υπάρχει ένα μικρό σοκ. Όμως ο ένας στηρίζει τον άλλον. Μιλάμε και με τους δικούς μας ανθρώπους που μας δίνουν δύναμη. Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά δυνατοί για να το ξεπεράσουμε», είπε, μεταξύ άλλων, ο εγγονός του αείμνηστου Χατζάκη.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook