Εγκλημα στη Σαντορίνη: «Του έβαλα φωτιά επειδή δεν κουνιόταν», λέει ο 20χρονος που δολοφόνησε τον ξενοδόχο

εγκλημα-στη-σαντορίνη-του-έβαλα-φωτι-1332022

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για την άγρια δολοφονία του ξενοδόχου, Νίκου Χάλαρη, στη Σαντορίνη, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο στο νησί από έναν 20χρονο εργάζομενο του, ο οποίος του έβαλε φωτιά για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στο πλαίσιο της δίκης ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων, ενώ κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου και ο κατηγορούμενος. «Πήγα στο σπίτι και του είπα ότι δεν φεύγω από εδώ αν δεν πάρω τα 200 ευρώ. Αυτός με έσπρωξε. Σηκώθηκα του έδωσα μια γροθιά και έπεσε κάτω. Έπεσε με το κεφάλι σε μια γλάστρα και μέρα χτύπησε στο κατώφλι της πόρτας.

Έφυγε πολύ αίμα αλλά ζούσε. Για να μην με δει κανένας τον τράβηξα στο εσωτερικό της ρεσεψιόν περίπου 10 μέτρα», ανέφερε ο κατηγορούμενος ενώπιον του δικαστηρίου και συνέχισε: «Μου ζήτησε νερό και εγώ του το πήγα και του το πέταξα στη μούρη για να ξυπνήσει. Περίμενα δυο ώρες. Επειδή δεν κουνιόταν του έβαλα φωτιά γιατί δεν ήξερα τι κάνω.»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης φρόντισε να σκουπίσει ακόμη και τα αίματα στην αυλή. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του αδικοχαμένου Νίκου Χάλαρη είπε πως αν ο δράστης δεν του είχε βάλει φωτιά ίσως το θύμα να ήταν ακόμη εν ζωή.

Πώς έγινε το έγκλημα στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο νεαρός, ο οποίος ήταν σε κατάσταση σοκ και έκλαιγε συνέχεια, είπε ότι ο ξενοδόχος, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα σωματώδης, τον έβρισε και του επιτέθηκε πρώτος, προσπαθώντας να τον χτυπήσει με ένα μπουκάλι σαμπάνια. Πάλεψαν και ο 20χρονος τον χτύπησε και τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα ο ξενοδόχος να πέσει και να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν ο ξενοδόχος έπεσε νεκρός στο έδαφος, ο νεαρός δράστης έσυρε το πτώμα μέσα στο ξενοδοχείο και στο δωματιάκι δίπλα στη ρεσεψιόν, όπου τον περιέλουσε με ένα μπουκάλι βότκα και του έβαλε φωτιά, για να σκηνοθετήσει ατύχημα.

O 20χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ξενοδόχου

Ο 20χρονος οικοδόμος πριν συλληφθεί παρακολουθούσε διακριτικά την πορεία της έρευνας λέγοντας μάλιστα σε στενούς του φίλους ότι δεν μπορούσε να καταλάβει πως ο άνθρωπος που είχε γνωρίσει έφυγε με αυτόν τον μακάβριο τρόπο από τη ζωή. Από την πλευρά του πάντως κάτοικοι του νησιού χαρακτηρίζουν το θύμα ως ένα φιλήσυχο άνθρωπο που είχε πάθος με τη δουλειά του, ενώ φίλοι και συγγενείς του 69χρονου ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του 20χρονου. «Μας ειδοποίησαν από Αθήνα, νομίζαμε ότι ήταν κάποια ανακοπή, αλλά αυτό το πράγμα δεν το περιμέναμε», δήλωσαν του θύματος.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός (αλβανικής καταγωγής) έχει συλληφθεί άλλες δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Όπως είπε, περνούσε με τα πόδια τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προκειμένου να εργαστεί στην Ελλάδα, για να στέλνει χρήματα στη μητέρα του και τις δύο μικρότερες αδελφές του, καθώς είναι ορφανός από πατέρα και έπρεπε να ζήσει την οικογένειά του.

Η οικογένεια του θύματος επιθυμεί την παραδειγματική τιμωρία του δράστη και εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Λευτέρη Γαβρίλη. Σύμφωνα με πληροφορίες η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 16 Δεκεμβρίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook