Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποια στοιχεία αποδείχτηκαν «στάχτη» και πού στρέφεται πλέον η έρευνα

έγκλημα-στα-γλυκά-νερά-ποια-στοιχεία-α-1220549

Οι ντετέκτιβ του Ανθρωποκτονιών είναι πλέον πεπεισμένοι ότι δεν έχουν να κάνουν με μια εύκολη υπόθεση. Κάθε ημέρα που περνά το έγκλημα στη σοφίτα των Γλυκών Νερών, αποδεικνύεται δυσεπίλυτος γρίφος με ανατροπές, μυστήριο, αλλαγές δεδομένων και έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι ύποπτοι μετά το πρώτο ξεσκαρτάρισμα αγγίζουν τους 30. Όλοι σεσημασμένοι και ιδιαίτερα σκληροί. Τα βίντεο μέσα από τα οποία αναζητούν το όχημα διαφυγής δεκάδες. Όμως κανένα από τα αυτοκίνητα που υπάρχουν δεν τακτοποιήθηκε με αυτό των δραστών.

Ο 32χρονος πιλότος, εξομολογήθηκε στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια τα όσα έζησε δύο ώρες με τους τρεις ληστές και πως κατάφερε με την ψυχραιμία και τα λάθη που έκαναν οι δολοφόνοι να τηλεφωνήσει στο 100 πριν λιποθυμήσει για άλλη μια φορά και σβήσει αβοήθητος.

Έδωσε περιγραφές για τους ληστές με πολλές λεπτομέρειες και οι αναλυτές έφτιαξαν το προφίλ τους. Από την άλλη, η 20χρονη Καρολάιν «μιλάει» στους αστυνομικούς για τη ζωή της μέσω της ψυχολόγου της, ενώ για το τι συνέβη το μοιραίο ξημέρωμα της 11ης Μαΐου, απαντήσεις δίνει το σώμα της, ο τρόπος και ο χρόνος που δολοφονήθηκε. Αυτό που καλούνται βρουν οι αστυνομικοί είναι ποιος είναι ο άνθρωπος που της έκλεισε με την παλάμη του το στόμα και τη μύτη και μέσα σε πέντε λεπτά έφυγε από τη ζωή.

Στο Ανθρωποκτονιών, οι τρεις εισβολείς, αντιμετωπίζονται σαν «αόρατοι» ληστές. Μπήκαν στη μεζονέτα, βγήκαν, λήστεψαν, έπνιξαν την 20χρονη μητέρα, κρέμασαν μέχρι και το σκυλί και έφυγαν χωρίς να αφήσουν πίσω τους τίποτα. Κανείς δεν άκουσε τίποτα. Κανείς δεν είδε το παραμικρό…

Το dna που βρέθηκε είναι αταυτοποίητο, δηλαδή δεν ανήκει σε σεσημασμένους ενώ οι δολοφόνοι άλλοτε ενεργούσαν σαν άριστοι επαγγελματίες βγάζοντας ακόμη και τις κάρτες μνήμης από το καταγραφικό σύστημα με τις καμερες και άλλες πάλι σαν επιπόλαιοι μπουκαδόροι που χρησιμοποίησαν σπάγγο για να δέσουν σαν σαλάμι τον πιλότο ενώ, χρησιμοποίησαν όλη τη μονωτική ταινία για να φιμώσουν τον 32χρονο και έτσι να μην τους μείνει άλλη για ακινητοποιήσουν την Καρολάιν.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά και ζητούν επειγόντως απαντήσεις. Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών καθημερινά καλούνται να ερμηνεύσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται και ανοίγουν τη βεντάλια των ερευνών προς όλες τις κατευθύνσεις ψάχνοντας τη λεπτομέρεια που θα λύσει το μυστήριο των Γλυκών Νερών.

Το μυστικό

Όταν στις 6:20 το πρωί της 11ης Μαΐου, το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης μπήκε από το ξηλωμένο παράθυρο στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη, το σκηνικό με τη δολοφονία της Καρολάιν και την αρπαγή των χρημάτων «μίλαγε» και έλεγε πολλά… Έδειχνε ότι επρόκειτο για μια κλασική περίπτωση εισβολέων ληστών οι οποίοι βρίσκουν ένα σπίτι που μοιάζει να είναι σε καλή κατάσταση χωρίς συναγερμό και μπουκάρουν μέσα για να δέσουν τους ενοίκους και να το λεηλατήσουν.

Τα πρώτα στοιχεία μάλιστα έδειχναν επιπόλαιους κακοποιούς που άφησαν πίσω τους συντρίμμια, έκαναν λάθη με κορυφαίο το γεγονός ότι δολοφόνησαν τη νεαρή μητέρα χωρίς κανένα λόγο και με έναν ιδιαίτερα σκληρό τρόπο χρησιμοποιώντας τα ίδια τους τα χέρια.

Για τους αναλυτές, ο γρίφος θα λυνόταν από τα εργαστήρια της Αστυνομίας. Πεπεισμένοι ότι πρόκειται για σεσημασμένους ληστές που έχουν περάσει από τις φυλακές και έχουν αφήσει την «βιολογική τους ταυτότητα» στην τράπεζα της Ασφάλειας, ήταν θέμα χρόνου να τους αποκαλύψουν οι αναλύσεις. Όμως προς έκπληξη τους, τα πρώτα αποτελέσματα δεν εισέφεραν τα αναμενόμενα.

Ταυτοποίηση γενετικού υλικού δεν υπήρξε, αποτυπώματα δεν βρέθηκαν και συνεπώς το μυστήριο παραμένει άλυτο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην περίπτωση του 42χρονου Γεωργιανού ληστή που συνελήφθη στους Κήπους του Έβρου προσπαθώντας να την κοπανήσει από τη χώρα, βρέθηκε μέσα στο σπίτι του Πικερμίου που εισέβαλε και λήστεψε με τους συνεργούς του το ηλικιωμένο ζευγάρι, dna που ταυτοποιήθηκε άμεσα. Στα Γλυκά Νερά, γενετικό υλικό δεν ταυτοποιήθηκε και συνεπώς είτε οι δράστες δεν είναι σεσημασμένοι, είτε ο χώρος καθαρίστηκε με χειρουργική ακρίβεια.

Το μυστικό του εγκλήματος σύμφωνα με τους ντετέκτιβ του Ανθρωποκτονιών, κρύβεται μέσα στη μεζονέτα. Οι ληστές, μπορεί να έμειναν για αρκετή ώρα μέσα αλλά κανείς δεν ξέρει τι έκαναν. Ο πιλότος αρκετές φορές, είπε ότι λιποθύμησε, λόγω υποξίας με αποτέλεσμα να μην έχει την αίσθηση του χρόνου. Έτσι, οι δολοφόνοι μπορεί να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και τυχεροί και τα λάθη που αρχικά εκτίμησαν οι αναλυτές ότι διέπραξαν να μην υπήρξαν. Εξετάζεται ακόμα το ενδεχόμενο να είχαν «σφραγίσει» το σώμα τους με ειδικά ρούχα έτσι ώστε να μην τους πέσει ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά τους, ούτε μια σταγόνα ιδρώτα ή σάλιου.

Αόρατοι

Στη μεζονέτα οι τρεις ληστές αλώνιζαν για περισσότερη από μια ώρα. Όμως έκαναν επιλεκτικές αναζητήσεις, στοχεύοντας σε συγκεκριμένα σημεία για να βρουν τον θησαυρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι δίπλα από το κουτί της Monopoly όπου βρήκαν και πήραν περίπου 10.000 ευρώ, υπήρχαν και άλλα κουτιά όμως δεν τα πείραξαν λες και γνώριζαν ότι ήταν κενά. Παράλληλα, τρύπωσαν μέσα χωρίς το παράθυρο του υπογείου να φέρει εξωτερικά ίχνη παραβίασης. Το ξήλωσαν και το πέταξαν κάτω από ύψος 1,5 μέτρο χωρίς όμως να προκαλέσουν θόρυβο και το τζάμι να σπάσει ενώ τα παραθυρόφυλλα ήταν ανοιχτά. «Ίσως ξέχασα να το κλείσω» είπε στους αστυνομικούς ο 32χρονος πιλότος.

Όμως, αυτό που πραγματικά τους κάνει «αόρατους» λένε οι αστυνομικοί, είναι ο τρόπος που έφτασαν στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη και φυσικά το δρομολόγιο διαφυγής τους, προς το κρησφύγετο τους, πιθανότατα τα δυτικά προάστια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αστυνομικοί, σχηματίζουν τρεις κύκλους ερευνών ψάχνοντας για κάμερες μια μάρτυρες. Ο πρώτος κύκλος είναι το τετράγωνο γύρω από το σπίτι. Ο δεύτερος ανοίγει σε μια περίμετρο 1-2 χιλιομέτρων και ο τρίτος απλώνεται αρκετά χιλιόμετρα στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αστυνομικοί «σάρωσαν» το τετράγωνο και τους δρόμους γύρω από το σπίτι αναζητώντας κάμερες και μάρτυρες. Η ερώτηση μια και μοναδική: Αν είδαν κάποιο περίεργο όχημα, αυτοκίνητο ή φορτηγάκι, ακόμη και τσιλιαδόρο εκείνο το δίωρο 4-6 τα ξημερώματα να κινείται στην περιοχή. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Δεν υπάρχει ούτε μια μαρτυρία που να πιστοποιεί ύποπτες κινήσεις εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα. Αυτό, ερμηνεύεται από το δεδομένο ότι ήταν περασμένη ώρα, καθημερινή και ο περισσότερος κόσμος βρισκόταν στα κρεβάτια τους. Όμως οι profilers του Ανθρωποκτονιών γυρνούν πίσω ακόμη και τρια 24ωρα για να ψάξουν για στοιχεία. Ίσως να εντοπίσουν κάτι από τους «αόρατους» ληστές.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου είναι ένα πραγματικό όπλο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λογισμικό, έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν στίγματα κινητών τηλεφώνων με ακρίβεια μέτρου, κλήσεις που έγιναν και δέχθηκαν συγκεκριμένα τηλέφωνα ακόμη και sms ή αναπάντητες κλήσεις που έγιναν.

Οι αστυνομικοί εκτιμούσαν ότι επειδή οι τρεις κακοποιοί θα πήγαιναν να ληστέψουν και όχι να σκοτώσουν δεν θα έπαιρναν αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας αφήνοντας δηλαδή τα κινητά τους τηλέφωνα στα σπίτια τους για να μην «καρφωθούν» και συνεπώς θα μπορούσαν να τους «μαρκάρουν» χρησιμοποιώντας τις κεραίες του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Για παράδειγμα, έχουν τη δυνατότητα να δουν ποια κινητά τηλέφωνα εξέπεμπαν από το συγκεκριμένο σημείο των Γλυκών Νερών το κρίσιμο δίωρο 4-6 το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου. Όμως και εδώ, τα πρώτα αποτελέσματα είναι κυριολεκτικά πενιχρά.

Συμπεράσματα

Έχουν περάσει περισσότερες από δέκα ημέρες και οι έρευνες της Αστυνομίας δείχνουν ότι κάθε στοιχείο που περίμεναν για να λύσουν το μυστήριο, αποδεικνύεται στάχτη. Είναι από τις λίγες φορές που οι συγκυρίες ευνοούν τους δράστες, ο επιπόλαιος και αδίστακτος τρόπος που λειτούργησαν δεν τους πρόδωσε προς το παρόν και οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών ανοίγουν και σε άλλες κατευθύνσεις. Ψάχνουν για παράδειγμα να βρουν ποιοι γνώριζαν για την αγοραπωλησία του οικοπέδου, για τις αναλήψεις χρημάτων και τις εργασίες που θα γίνονταν στο Ντράφι.

Μέχρι και την ψυχολόγο την οποία επισκεπτόταν το τελευταίο διάστημα η Καρολάιν κάλεσαν για κατάθεση οι αστυνομικοί. Η συγκεκριμένη ειδικός έδωσε στους αστυνομικούς, όλους τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις επαφές της νεαρής μητέρας, την καθημερινότητα της, ακόμα και τους ανθρώπους με τους οποίους ερχόταν σε επαφή σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν και από αυτό το πεδίο την άκρη του νήματος.

Όπως λέει χαρακτηριστικά στο ΘΕΜΑ αξιωματικός της Ασφάλειας, «ο δρόμος προς την εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά θα είναι μακρύς και δύσκολος. Εκτός και αν προκύψουν στοιχεία που θα ανατρέψουν τα δεδομένα και δείξουν το δρόμο προς τη λύση του μυστηρίου. Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook