Εγκαινιάστηκε το νέο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά στο Γεράνι | Photos+Video

εγκαινιάστηκε-το-νέο-αστυνομικό-τμήμ-930469

Τα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά στο Γεράνι του οικείου Δήμου, τελέστηκαν το πρωί της Δευτέρας, μετά τη μεταστέγαση του τμήματος από τις Βουκολιές. Ο νέος χώρος βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, εκεί που άλλοτε στεγαζόταν το Περιφερειακό Ιατρείο που τώρα έχει μετακομίσει στο όμορο κτίσμα.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε με τον καθιερωμένο αγιασμό από μεριάς της εκκλησίας, παρουσία του Επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Λαγουδάκη και πρώην Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, της τοπικής ηγεσίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, του βουλευτή Χανίων ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, του Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Κουρουπάκη, του δημάρχου Γιάννη Μαλανδράκη και λοιπών τοπικών φορέων, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας αλλά και πολιτών.

Χαιρετισμό έστειλαν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Υπαρχηγός Ανδρέας Δασκαλάκης και η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Θέρμο ευχαριστώ για όσους εργάστηκαν για τη κατασκευή του αστυνομικού τμήματος και προσέφεραν τις υπηρεσίες του για αυτόν τον σκοπό, απηύθυνε ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, επιτελάρχης του αρχηγείου της ΕΛΑΣ τονίζοντας τη σημασία του τμήματος για την περιοχή.Ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων ταξίαρχος Γιώργος Λυμπινάκης ανέφερε πως η μετεγκατάσταση του τμήματος στο Γεράνι, θα αυξήσει τη δράση των υπηρεσιών και την επιχειρησιακή δράση στην τοπική κοινωνία.Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, είπε πως παρά το χρόνιο «βάσανο» της γραφειοκρατίας ένα ακόμη έργο παραδίδεται εγκαίρως, ενώ αναφέρθηκε στο πως βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ το ρόλο της Αστυνομίας στο κράτος και στον πολίτη:

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους για την παραχώρηση και όσους εργάστηκαν για τη δουλειά τους, έθεσε το ζήτημα της έλλειψης αστυνόμευσης στον ορεινό όγκο του Δήμου, που όπως είπε μετά τον «Καλλικράτη της Αστυνομίας»-αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση που είχε γίνει, η περιοχή έχασε ουσιαστικά 3 τμήματα μετά το κλείσιμο στις Βουκολιές, τον Πλατανιά αλλά και της Νέας Κυδωνίας που εξυπηρετούσε τις τουριστικές περιοχές:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για την περιοχή, ενώ από μεριάς του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης, αναφέρθηκε στη σχέση που θα πρέπει να έχουν οι πολίτες με την Αστυνομία:

Ο Αποστόλης Αναγνωστάκης είναι ο άνθρωπος που παραχώρησε το ακίνητο για να στεγαστεί το ΑΤ και εκ μέρους του αγροτικού συλλόγου Γερανίου, τόνισε ότι η κίνηση αυτή αναβαθμίζει το χωριό και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Ικανοποίηση για την μεταστέγαση του τμήματος εξέφρασε για την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, ο πρόεδρος Νίκος Ξανθουδάκης, ενώ και ο νέος Διοικητής του ΑΤ Πλατανιά, Αστυνόμος Β’ Γιώργος Λιάκος είπε ότι το τμήμα θα λειτουργεί για τους πολίτες, με το προσωπικό να είναι συνεχώς στους δρόμους. Μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού, οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στους χώρους του νέου αστυνομικού τμήματος:zarpanews.gr

4 thoughts on “Εγκαινιάστηκε το νέο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά στο Γεράνι | Photos+Video

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ.
    Ο ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.
    ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑΧΑΜΟΥ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ…
    ΑΣ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ 70%.
    ΖΑΡΠ και ΖΑΡΠ και ξανάΖΑΡΠ

  2. Σωστα καποτε υπηρχαν κ Αστυνομικοι Σταθμοι όπως αυτός της Γεωργιουπολης…..ας το ξανασκεφτουν κ στο Υπουργείο Προστασιας του Πολιτη αλλά κ η Δημοτικη Αρχη του Αποκορωνα μπας και πιεσουν να επαναλειτουργησει….

  3. Δεν θα μπορούσα να το γράψω καλύτερα από τον Αρκαλο, Δεν είναι μόνο το αστυνομικό τμήμα, δείτε την εγκαταλελημένη στην τυχη της ενδοχώρα, δειτε τις καταστροφές που έκανε στο ποταμό Ταυρωνιτη και σε λίγο που έρχεται ο χειμώνας δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα για την κοίτη του. Έμαθα ότι φέσωσαν τον προηγούμενο εργολάβο και τα παράτησε ο άνθρωπος. Ο δήμαρχος πάντως με το καπουτσίνο στο χέρι ήρθε με όλους τους μεγαλοσχημονες και φωτογραφηθηκε στις καταστροφείς για να πάρει πίστωση. Βέβαια να τα λέμε, τα πραγματικά βουγια είναι αυτοί που τον ψήφισαν. Εξάλλου αυτή είναι η εικόνα μας, παίρνουμε ότι μας αξίζει. Βοήθεια μας λοιπόν για την επόμενη τετραετία /πενταετία. Εμείς πάντως δεν έχουμε ξενοδοχεία, μόνο ελιές να χτυπούμε την κεφαλή μας για 1,80 το κιλό το λάδι. Όχι ζαρπες, κλωτσιές θέλουμε

  4. Υπάρχουν περιοχές ολόκληρες στην ενδοχώρα του Νομού όπου η ανυπαρξία της αστυνομίας οφείλεται ακριβώς σε όμοιες κινήσεις. Για παράδειγμα από τον παλαιό δήμο Μουσούρων έως και την Κάνδανο δεν υπάρχει αστυνόμευση. Μιλάμε για το μεγαλύτερο μέρος του Σελίνου. Τα κρούσματα εγκληματικότητας και κλοπών είναι γνωστά στο Μέγαρο. Αντί λοιπόν να μεριμνήσουν και να αναπτύξουν δύναμη σε αυτές τις περιοχές, επιλέγουν να σιωπούν. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook