Εγκαινίασε το νέο τμήμα άρσης βαρών του ΟΑΧ ο Πύρρος Δήμας | Photos

εγκαινίασε-το-νέο-τμήμα-άρσης-βαρών-το-1646796

Με την παρουσία του τρεις φορές χρυσού Ολυμπιονίκη και μία χάλκινου, Πύρρου Δήμα, εγκαινιάστηκε στον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων η δημιουργία του νέου τμήματος άρσης βαρών. Ο 51χρονος σήμερα γενικός γραμματέας της ελληνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών έδωσε έτσι μία ιδιαίτερη διάσταση στην πρωτοβουλία που παίρνει ο ΟΑΧ, δημιουργώντας ένα τμήμα, που έχει ως στόχο την βελτίωση των φυσικών επιδόσεων του συνόλου των αθλητών του.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η υποδοχή που μου έγινε και ευχαριστώ τον πρόεδρο του Ομίλου για την πρόσκληση. Είναι σημαντικό τα παιδιά μας να είναι μέσα στα γήπεδα και όχι στα κάγκελα να τα σπάνε. Αυτός είναι ο στόχος, να φέρουμε όσο γίνεται πιο πολλά παιδιά στον αθλητισμό, να τους γίνει τρόπος ζωής. Και γιατί όχι, αν υπάρχουν κάποια ταλέντα γιατί δεν θα γίνουν όλοι Ολυμπιονίκες, να μπορούν να καταφέρουν μεγάλα πράγματα», επεσήμανε ο Πύρρος Δήμας.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο καφέ “Sala” που βρίσκεται εντός του κτιρίου της Αντισφαίρισης, τιμώντας τον ΟΑΧ με την παρουσία τους ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης, εκπρόσωπος από το γραφείο της επίσης βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης.

Ο πρόεδρος του ΟΑ Χανίων, Παναγιώτης Τζινευράκης, επεσήμανε τα εξής: «Μέσα στη συστολή των συναισθημάτων μας, απόρροια της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών περιποιεί εξαιρετική τιμή για τον Ομιλο Αντισφαίρισης η παρουσία ενός θρύλου των Ολυμπιακών Αγώνων, του Πύρρου Δήμα. Η παρουσία του στον Ομιλο μας έχει να κάνει με δύο λόγους: Ο πρώτος αφορά την ανακοίνωση του νέου τμήματος άρσης βαρών όπου αυτό το νεοσύστατο τμήμα δεν θα επιδιώξει την ανάδειξη νέων πρωταθλητών στην άρση βαρών, αλλά θα προσπαθήσει ν’ αναδείξει το θεμελιώδη ρόλο και τη σπουδαιότητα που παίζει η φυσική ενδυνάμωση στον αθλητισμό. Είναι γενικά παραδεκτό ότι δεν μπορεί να διακριθεί κάνεις μόνο με τη δεξιοτεχνία που θ’ αναπτύξει στο άθλημά του, αλλά θα πρέπει ν’ αποκτήσει και αντοχή στη δύναμη στη μονάδα του χρόνου στο άθλημα που αγωνίζεται. Ο δεύτερος και πιο σημαντικός λόγος για μένα είναι το νέο πρόγραμμα που ξεκινάμε στον Ομιλο Αντισφαίρισης και έχει να κάνει με την επικοινωνία, το διάλογο και τη συζήτηση μεταξύ των μικρών μας αθλητών και αθλητριών με θρύλους του αθλητισμού που έχουν ανέβει στον Ολυμπο της δόξας. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων στα παιδιά του. Πύρρο Δήμα σε καλωσορίζουμε στον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων».

Ο κ. Διγαλάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ΟΑΧ για τη δημιουργία του νέου τμήματος, λέγοντας για τον Πύρρο Δήμα ότι σε δύσκολες εποχές για τη χώρα οδήγησε την Ελλάδα ψηλά.

«Ο Πύρρος Δήμας μας έχει χαρίσει πάρα πολλές χαρές, μας έχει κάνει περήφανους, σηκώνοντας ψηλά τη σημαία της Ελλάδας σε δύσκολες εποχές ενώ μας οδήγησε στην Ολυμπιάδα της Αθήνας όπου είχαμε φτάσει στην κορύφωση εκείνη την περίοδο», τόνισε. «Πραγματικά σε μέρες που είναι δύσκολες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι σημαντικό να ξαναδούμε να έχουμε όραμα, να υψωθεί το ηθικό, να δούμε ότι πρέπει να διορθώσουμε αυτά τα πράγματα που είπε και ο πρωθυπουργός να διορθώσουμε για να μην ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Είχα την ευκαιρία να συγχαρώ τον Ομιλο Αντισφαίρισης για την πρωτοβουλία να δημιουργήσει τμήμα άρσης βαρών, ένα άθλημα που έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις στα Χανιά, καθώς έχουμε αναδείξει σπουδαίους αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό αυτές οι προσωπικότητες να έρχονται στα Χανιά και να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια για να μπορέσει ν’ αναβιώσει η άρση βαρών μαζί με τ’ άλλα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα στα Χανιά», κατέληξε ο κ. Διγαλάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Καλογερής σημείωσε: «Να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο τμήμα που ιδρύεται στον Ομιλο Αντισφαίρισης, κάτι που γίνεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με την παρουσία του μεγάλου Πύρρου Δήμα ο οποίος αποτελεί εγγύηση. Εχουμε δίπλα και το συνεργαζόμενο τμήμα του Κύδωνα, οπότε είναι καλό να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Από την πλευρά μας είμαστε δίπλα τους όσο μπορούμε να βοηθήσουμε γιατί ο αθλητισμός είναι η σημαντικότερη προσφορά που μπορούμε να κάνουμε στους νέους ανθρώπους».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων έκοψε την πίτα του, ευχόμενος σε όλους, αθλητές, προπονητές και γονείς, υγεία και επίτευξη των στόχων τους για το 2023.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook