Έγινε η νύχτα «μέρα» στα Χανιά από τα αστραπόβροντα – Photos+Videos | Πώς εξηγεί την αστάθεια στον καιρό ο Μανώλης Λέκκας

έγινε-η-νύχτα-μέρα-στα-χανιά-από-τα-ασ-1297040

Μπορεί το πρωινό της Τρίτης στα Χανιά να είναι σχετικά ζεστό και ηλιόλουστο, όμως τη νύχτα ισχυρές καταιγίδες έκαναν το πέρασμά τους από την περιοχή μας, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και τα βίντεο του zarpanews.gr

«Δεδομένων των στοιχείων θερμοκρασίας της θάλασσας μπορούμε να πάμε και για μπάνιο» τόνισε ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και στον Δημήτρη Παππά, σημειώνοντας ότι αυτό που χαρακτηρίζει τις καιρικές συνθήκες είναι η αστάθεια. «Βρισκόμαστε μέσα στην ίδια κακοκαιρία που πλήττει την χώρα όμως όπως συνήθως στα νότια, είμαστε στην ουρά του συστήματος» εξήγησε ο κ. Λέκκας. 

«Θα βρέξει κι άλλο σήμερα, αύριο θα κάνει ένα διάλειμμα ο καιρός και από την Πέμπτη περιμένουμε να επηρεάσει κι εμάς (…) Το σύστημα με διαρκείς διαταραχές μέχρι στιγμής μας έχει επηρεάσει αλλά με ήπιο τρόπο, είδαμε νοτιάδες το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα δούμε ακόμα χειρότερα τις επόμενες μέρες» τόνισε.

Καταιγίδες μέσα στη νύχτα

Στο μεταξύ, αναγνώστης του zarpanews.gr κατέγραψε από την περιοχή της Χαλέπας, το πέρασμα της καταιγίδας στις 2 τα ξημερώματα: «Έγινε η νύχτα μέρα» μας λέει.

Ερμηνεύοντας τα φαινόμενα, ο κ. Λέκκας τόνισε: «Έπεσε αρκετή βροχή στα Δυτικά τα νύχτα. Είναι ένα θέαμα εκπληκτικό για τους ανθρώπους που παρατηρούν τις καταιγίδες. Ωστόσο δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό ή επικίνδυνο, είναι ένα καθαρά φυσιολογικό φαινόμενο που μέσα στη νύχτα το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει τόσο μακριά».

«Η αστάθεια ευνοείται σε θαλάσσιες περιοχές λόγω της θερμοκρασίας της θάλασσας. Μέσα στην νύχτα έφερε καταιγίδες, μια μάζα καταιγίδων που πέρασε από τα βόρεια των Χανίων στα 30-40 χιλιόμετρα, από τα δυτικά και στην θάλασσα διαλύθηκε».

Ανησυχία για τους σεισμόπληκτους

«Περιμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα από Πέμπτη – Παρασκευή και φαίνεται πως θα επηρεαστεί η ζώνη των σεισμόπληκτων εκεί στο Αρκαλοχώρι» τόνισε ο κ. Λέκκας σημειώνοντας πως πρέπει «να προετοιμαστεί η Πολιτεία κατάλληλα, γιατί με τα καιρικά φαινόμενα δεν τα βάζεις».

Για το φαράγγι Σαμαριάς

Σχετικά με την απόφαση του εθνικού δρυμού Σαμαριάς, τόνισε «Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις είναι από μια γενική διεύθυνση με οριζόντιο τρόπο χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής» εξηγώντας πως «κάθε περιοχή πρέπει να εξετάζεται διαφορετικά».

«Σήμερα θα βρέξει στο Φαράγγι θα ξεσπάσει μπόρα, σίγουρα θα είναι βρεγμένο, δηλαδή αν η απόφαση πάρθηκε για να μην γλιστρήσει κάποιος, τότε δικαιολογείται αλλά υπάρχει και η ατομική ευθύνη… Αν φοβούνται μήπως πλημμυρίσει, είναι υπερβολή

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook