Έγγραφο – βόμβα: Η επιστολή με την επιθυμία του Μίκη να ταφεί στα Χανιά

έγγραφο-βόμβα-η-επιστολή-με-την-επιθ-1276966

Επιστολή προς τον τότε δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, είχε αποστείλει το 2013 ο Μίκης Θεοδωράκης, με την οποία ζητούσε τη συνδρομή του τότε Δημάρχου στην υλοποίηση της επιθυμίας του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

Μάλιστα, ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει στην επιστολή ότι η οικογένειά του είναι αντίθετη σε αυτό, επισημαίνει όμως ότι είναι δικαίωμά του να αποφασίσει εκείνος για την τύχη του σώματός του και ζητάει από τον Μανώλη Σκουλάκη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κατισχύσει, όπως γράφει, η επιθυμία του απέναντι σε οποιαδήποτε αντίθεση.

Και προσθέτει ότι, αν ο Μανώλης Σκουλάκης δεν είναι πια δήμαρχος όταν συμβεί το μοιραίο, να ενημερωθεί ο τότε δήμαρχος της πόλης για την επιθυμία αυτή, όπως και συνέβη.

Την αποκάλυψη της επιστολής έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου. Ο κ. Σημανδηράκης, που με έμμεσο πια τρόπο επιφορτίστηκε έτσι από τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη να φέρει εις πέρας την επιθυμία του, τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να δημοσιοποιήσει την επιστολή, με απόλυτο σεβασμό στην οικογένεια και τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κ. Σημανδηράκης ανέγνωσε την επιστολή, η οποία, όπως ανέφερε, είχε παραληφθεί με εμπιστευτικό πρωτόκολλο από τον Δήμο Χανίων.

Δείτε την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον τότε δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη και τη δήλωση του Παναγιώτη Σημανδηράκη:

zarpanews.gr

One thought on “Έγγραφο – βόμβα: Η επιστολή με την επιθυμία του Μίκη να ταφεί στα Χανιά

  1. Έπραξες το σωστό και το δέον. Ελπίζω να εκπληρώσεις την ιερή αυτή ηθική υποχρέωση το Δήμου Χανίων με τον τρόπο που αρμόζει σε αυτό τον σπουδαίο άνθρωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook