Έγγραφο σοκ: Ο Αυγενάκης «πετάει» δεκάδες σωματεία εκτός γηπέδων!

έγγραφο-σοκ-ο-αυγενάκης-πετάει-δεκά-1173626

Εν μέσω της πανδημίας του κορoνοϊού, με τα ερασιτεχνικά σωματεία να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής και τους αθλητές να βρίσκονται στα κάγκελα, ζητώντας επιστροφή στα γήπεδα, το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα έγγραφο από τον Υφυπουργό Αθλητισμού τον Λευτέρη Αυγενάκη το οποίο απλά είναι… σοκαριστικό!

Ο κ. Αυγενάκης ζητά από τους Δήμους όλης της χώρας να αποφασίσουν την αποχώρηση από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις για όσα σωματεία δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο!

Το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη χθες Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από το γραφείο του Υφυπουργού προς τους Δήμους όλης της χώρας με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, τον πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον πρόεδρο ΕΝΠΕ κ. Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και ζητά τη συστράτευση όλων για να ενημερώσουν τα σωματεία που χρησιμοποιούν τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις να ολοκληρώσουν τις διαδικασίας ένταξης και κλείνει το έγγραφο με την εξής πρόταση που προκαλεί ΣΟΚ: «Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, δύναστε με αναλογική εφαρμογή του άρθρου 3. Παρ. 4 του ν. 4726/2020, να αποφασίσετε να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις τους».

Αν δεν είναι σοκαριστικό ο Υφυπουργός Αθλητισμού να «πετάει» σωματεία εκτός γηπέδων, τότε τι είναι; Σε περίοδο πανδημίας, με τις χρονοβόρες διαδικασίες για την ένταξη στο μητρώο να έχουν γονατίσει τα σωματεία και τους ερασιτέχνες παράγοντες, έρχεται ο κ. Αυγενάκης και ζητά να εφαρμοστεί μια πράξη «πραξικοπηματικού χαρακτήρα».

Μάλιστα ήδη δεκάδες Ενώσεις, φορείς και σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα έχουν ξεσηκωθεί και ετοιμάζονται σφοδρές αντιδράσεις μπροστά στο κίνδυνο δεκάδες σωματεία με χιλιάδες αθλητές, μην έχοντας προλάβει να εγγραφούν στο Μητρώο να μείνουν στο δρόμο!

Το έγγραφο που έστειλε χθες ο Υφυπουργός

neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook