Eggnog με γάλα καρύδας
Του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 400 ml γάλα καρύδας
- 250 γρ. γάλα, 3,5%
- 4 κρόκους
- 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα κανέλα
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το γάλα καρύδας, το γάλα, την κανέλα, τη βανίλια και τελευταία τη ζάχαρη.
- Τη ζάχαρη τη βάζουμε για να προστατεύσουμε το γάλα μας, μην καεί στην κατσαρόλα μας. Αφήνουμε να πάρει μία βράση το μείγμα μας και δεν το ανακατεύουμε.
- Αφού πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το σιρόπι σφενδάμου στην κατσαρόλα για να σταματήσει το βρασμό και για να μην καούν οι κρόκοι όταν τους προσθέσουμε. Το μείγμα θα είναι όμως αρκετά ζεστό για να παστεριωθούν οι κρόκοι μας.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους μας και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και σερβίρουμε.